Overslaan en naar de inhoud gaan
Meer bewegen in april

Meer bewegen in april

April staat bij ons volledig het teken van meer bewegen! Om je hierbij te helpen, hebben we een uitgebreid beweegaanbod, voordelen, gratis infosessies ...
 

Personal training (in groep)

Onder begeleiding van een professionele personal coach leer je in kleine groep eenvoudige oefeningen waar zowel conditie als kracht stapsgewijs wordt opgebouwd. De trainer houdt rekening met ieders mogelijkheden en zorgt voor voldoende variatie en uitdaging in de oefeningen. Er wordt weinig tot geen materiaal gebruikt, waardoor je makkelijk thuis verder kan oefenen.

De reeks bestaat uit 6 sessies.

Leden betalen 60 euro, niet-leden 119 euro.

Meer info of inschrijven.

 

Rugvriendelijk bewegen

Heb je regelmatig last van (lage) rugpijn of wil je het voorkomen? Tijdens deze training (6 sessies) leer je op een rugvriendelijke manier bewegen. Naast het effectief trainen van je spieren komt ook de nodige theoretische achtergrond aan bod.

De reeks bestaat uit 6 sessies.

Leden betalen 55 euro, niet-leden 102 euro.

Meer info of inschrijven.

 

Pilates

Pilates traint meerdere spiergroepen tegelijk en verbetert je uithouding en conditie. Na ongeveer 8 weken is het ook effectief bij lage rugproblemen. De pilateslessen staan onder begeleiding van gecertificeerde pilatesinstructeurs, in gevarieerde groepen: jong, oud, veel of weinig conditie …

De reeks bestaat uit 10 sessies.

Leden betalen 60 euro, niet-leden 130 euro.

Meer info of inschrijven.

 

Stoelyoga

Ben je minder mobiel of is het voor jou omwille van lichamelijke ongemakken moeilijk om yoga te doen op de traditionele manier? Deze milde yogavorm zorgt ervoor dat je toch lichamelijk actief bent en dat je je bewuster wordt van je lichaam, maakt je spieren en gewrichten soepeler en leert je om spanningen los te laten. De oefeningen worden uitgevoerd op en rond een stoel en zijn rustig en niet zwaar.

Een stoelyogales bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen en verschillende lichaamshoudingen en meditatie. 

De reeks bestaat uit 8 sessies.

Leden betalen 56 euro, niet-leden 96 euro.

Meer info of inschrijven.

 

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga maakt je lichaam niet alleen sterker, het versterkt ook de band tussen jou en je ongeboren kind. Daarnaast brengt het je tot rust, zorgt het ervoor dat je je lichaam beter leert kennen en bereidt het je – geestelijk en lichamelijk – voor op je bevalling. De reeks bestaat uit 6 sessies en is toegankelijk voor vrouwen die tussen 14 en 32 weken zwanger zijn. Tijdens de lessen wordt aandacht gegeven aan ontspanning, bewustzijn, ademhaling, (yoga)houdingen, beweging en massage.

De reeks bestaat uit 8 sessies.

Leden betalen 50 euro, niet-leden 90 euro.

Meer info of inschrijven.

 

Ouder-kindyoga

Bij ouder-kindyoga ga je samen met je (klein)kind aan de slag. De oefeningen zijn speciaal op kindermaat, waarbij de samenwerking tussen ouder en kind centraal staat. De lessen zijn bedoeld voor kinderen tussen 4 en 10 jaar (in het gezelschap van 1 ouder).

De reeks bestaat uit 3 sessies. 

Leden betalen 48 euro (voor 1 ouder en 1 kind), niet-leden 84 euro.

Meer info of inschrijven.

 

Yoga

Yoga is prettig en werkzaam voor iedereen. Het helpt je om te ontspannen, maakt je lichaam sterker en leniger, geeft je meer energie en leert je anders in het leven te staan.

De yogalessen vinden plaats in kleine groepen, waardoor er voldoende aandacht is voor persoonlijke begeleiding. We bieden per regio verschillende yogavormen aan: van een rustig bezinningsmomentje tot een stevige work-out.

Per sessie: leden betalen 9 euro, niet-leden 14 euro.
10-beurtenkaart: leden betalen 65 euro, niet-leden 120 euro.

Meer info of inschrijven.

 

Sportvoordeel

Als extra motivatie betaalt ons ziekenfonds 10 euro van je inschrijvingsgeld terug van een bewegingsbevorderende activiteit.

Bekijk de voorwaarden.

 

Bewegen op verwijzing (BOV-coach)

Een BOV-beweegcoach zoekt samen met jou – na doorverwijzing door de huisarts – naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven, maakt een beweegplan op en blijft jou hiervoor van op de zijlijn motiveren en aanmoedigen. Na de begeleiding zet je je nieuwe, actieve(re) levensstijl zelf verder.

Je kan een afspraak maken bij onze BOV-coach in het kantoor in Kruibeke of op een locatie in jouw buurt. 

Bekijk de voorwaarden.

 

Infosessie valpreventie

Vaak zijn we ons nog te weinig bewust dat valincidenten voorkomen kunnen worden. Gedachten zoals 'ik ben te oud geworden', 'er is niets aan te doen' of 'vallen overkomt mij niet', belemmeren dikwijls dat we iets aan het valrisico (laten) doen. Op 23 april (in Mechelen) en 25 april (Turnhout) geven onze ergotherapeuten je stilstaan bij de inrichting van je woning en ook je eigen gedrag. Ze geven je tips en tricks. Door tijdig de juiste maatregelen te treffen, vergroot je de kans dat je langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. 

Schrijf je in.

 

Beweegwijzer

Samen met de wetenschappers van de Universiteit Gent ontwikkelde Solidaris de Beweegwijzer: een korte vragenlijst die je in enkele klikken vertelt welke 6 sporten het best bij je passen. De Beweegwijzer is gratis en geeft ook tips en advies om veilig en comfortabel te sporten én het ook vol te houden. 

Benieuwd welke sport het best bij je past?

Doe de test.