Overslaan en naar de inhoud gaan

Yoga

Yoga is prettig en werkzaam voor iedereen. Het helpt je om te ontspannen, maakt je lichaam sterker en leniger, geeft je meer energie en leert je anders in het leven te staan.

De yogalessen vinden plaats in kleine groepen, waardoor er voldoende aandacht is voor persoonlijke begeleiding. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen yogasessies.

 

 

Well2DAY biedt onderstaande yogastijlen aan:

 

 • Okido Yoga
  Antwerpen - dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur

  Dit is een Japanse yogavorm met aspecten uit de oosterse geneeskunde en Indische yoga.
   
 • Kundalini yoga
  Herentals - dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur
  Geel – zondag van 10 tot 11.30 uur

  Er wordt gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, waarbij de ademhaling een centrale plaats inneemt. Deze yogavorm werkt direct in op het zenuwstelsel - waardoor het effect snel voelbaar is - en is geschikt voor iedereen. De oefeningen dragen bij tot een betere conditie, zelfvertrouwen, zelfdiscipline ...
   
 • Hatha yoga
  Antwerpen - zaterdag van 10 tot 11 uur 
  Hatha yoga is een klassieke yogavorm die via ademhalingswerk en fysieke asanas (houdingen) streeft naar balans en eenheid. Je vertrekt vanuit het bewust aansturen van lichaam en adem, met als doel rust in je hoofd. Oordelen en vergelijken worden overboord gegooid. In de plaats daarvan wordt ruimte gecreëerd om met zachtheid naar binnen te kijken. In een Hatha yogales ga je op zoek naar je eigen grenzen zonder te forceren. Dat kan fysiek, maar ook mentaal een uitdaging vormen. Hatha staat voor krachtig: deze yogavorm heeft als doel 'jezelf te versterken' en is toegankelijk voor elke leeftijd.
   
 • Lu jong yoga
  Mechelen - dinsdag van 20 tot 21 uur

  Lu jong yoga is een waardevolle Tibetaanse bewegingspraktijk die letterlijk 'lichaam transformatie' betekent. De oefeningen vinden hun oorsprong in de boeddhistische Tantrayana en Bön- tradities en zijn gebaseerd op de Tibetaanse geneeskunde. De reeks bestaat uit 21 oefeningen, waarbij de focus voornamelijk ligt op de ruggengraat. De authentieke en doordachte bewegingen in combinatie met een bewuste ademhaling, openen en sluiten onze kanalen op speciale punten, waardoor de doorstroming wordt gestimuleerd en men onmiddellijk effect voelt.
   
 • Tao Yin yoga 
  Geel - dinsdag van 20 tot 21 uur 
  Turnhout - dinsdag van 19 tot 20 uur

  Tao yin is een Chinese yogavorm die al duizenden jaren oud is en deel uitmaakt van universal healing tao. Het wordt soms ook wel de '5 elementenyoga' genoemd. Tao yin betekent letterlijk 'het sturen van energie'. 'Yi' betekent de kracht van geest, oog en hart. 'In' betekent richting geven. Het geeft dus richting aan je energie, met geest, oog en hart. Het is een rustige yogavorm waarvoor geen specifieke lenigheid of voorkennis nodig is en die dus voor iedereen geschikt is. De oefeningen zijn er op gericht het lichaam te openen en in balans te brengen. Het stretchen en de oefeningen zijn niet alleen gericht op de spieren, maar ook op de pezen, ligamenten en gewrichten. Als onze spieren ontspannen zijn, kan het lichaam openen. Het is de bedoeling ruimte te maken in je lichaam. Door de geopende ruimte kan er meer energie stromen en krijgen we meer souplesse en vitaliteit.
   
 • Raja Yoga
  Mechelen - zondag van 10 tot 11.15 uur

  Raja yoga is de ‘koninklijke’ of klassieke yoga. Deze yogamarga (= weg) verwijst naar het authentieke yogageschrift 'De yogasutra's' van Shri Patanjali, een wetenschappelijk en filosofisch werk waarin onder andere de 8 treden worden beschreven en een definitie van yoga wordt gegeven: "Yoga is het stilleggen van de gedachtengolven en de geest". Zo kan je je verbinden met je diepste rust en vrede. Heel wat yogavormen besteden vooral aandacht aan stap 3 en 4, maar voor Raja yoga vormen de 8 stappen een geheel.

  De 8 treden van raja yoga:
 1. Yama: houding of attitude tegenover de omgeving
 2. Nyama: innerlijke instelling of houding tegenover jezelf
 3. Asana: lichaamshouding met de kwaliteiten van stabiliteit en ontspanning
 4. Pranyama: beheren van de levenskracht door ademhalingstechnieken
 5. Pratyahara: loslaten van de zintuiglijke indrukken, om tot ontspanning te komen
 6. Dharana: ontspannen, waakzame aandacht
 7. Dhyana: meditatie
 8. Samadhi: de stille staat van gedachteloos bewustzijn


Deze vorm maakt gebruik van technieken uit alle yogavormen en richt zich voornamelijk op de ademhaling, houding en meditatie. Er wordt ook veel aandacht aan de filosofische achtergrond van yoga besteed.

 

 

Yoga kan je overal voor inzetten:

 • om bij jezelf tot rust te komen
 • als oppepper en als bezinning
 • om de dag vol energie te beginnen en goed te eindigen
 • als ontdekkingstocht naar jezelf
 • om je open te stellen voor jezelf, anderen en de wereld
 • om je levenslust aan te wakkeren en spanning en emoties los te laten
 • om zelfvertrouwen te kweken en je veerkracht te vergroten
 • om lichaam en geest te zuiveren en zo ziekte te vermijden
 • om zwaardere momenten door te komen en spanning te verlichten
 • bij lichamelijke of geestelijke klachten
 • om lekker in een gezond en soepel lijf te zitten
 • om je concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en je geheugen te oefenen.

 

10-beurtenkaarten blijven 6 maanden geldig en kunnen niet gedeeld worden door verschillende lesgevers.

 

Schrijf je in

 • Schrijf je online in. 
 • Bel naar 03 285 43 53 (maandag tot donderdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16.30 uur, vrijdag van 9 tot 12.30 uur). 
 • Stuur een mail naar Well2DAY@solidaris.be. Bezorg ons je gegevens (naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum) en vermeld de locatie waar je een afspraak wenst en voor welke discipline/activiteit. 

Het is aangeraden om iedere les in te schrijven, om zeker te zijn van je plaats.

 

 

“Yoga is energie vinden in ontspanning. Vrijheid in routine. Zelfvertrouwen door zelfcontrole. Energie van binnen en energie van buiten.” 

Ymber Delecto

Locaties in uw buurt