Overslaan en naar de inhoud gaan
Overzicht yogavormen

Yoga voor iedereen

Yoga is niet alleen bedoeld voor lenige mensen die halsbrekende poses aannemen. Iedereen kan het beoefenen: jong en oud, in topconditie of minder mobiel, zwangeren … Voor iedereen is er wel een (aangepaste) yogavorm. Bij Well2DAY bieden we dan ook een hele ruime waaier aan. Welke vorm past bij jou?
 

Zwangerschapsyoga:

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Onze lessen zwangerschapsyoga zijn geschikt tussen week 14 en 32 van de zwangerschap. Het is gericht op het versterken van het lichaam, het voorbereiden op de bevalling, het verminderen van stress en het creëren van een sterke band tussen moeder en baby.

 • Hoe zien de lessen eruit? De lessen bestaan uit ontspanningsoefeningen, bewustwording, ademhalingstechnieken, yoga-houdingen, beweging en massage. 

 • Wat leer/train je er? Naar je lichaam luisteren, je spieren versterken en ontspannen, een betere lichaamshouding aannemen en zelfvertrouwen opbouwen. De ademhalingsoefeningen zijn nuttig tijdens de bevalling en ze versterken de band tussen moeder en baby.
   

Ouder-kindyoga:

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Ouder-kindyoga is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 10 jaar, vergezeld door een ouder. Het is gericht op het versterken van de band tussen ouder en kind, het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind en het bevorderen van positief denken en samenwerken.

 • Hoe zien de lessen eruit? De lessen bevatten speciaal op kinderen afgestemde oefeningen waarbij de samenwerking tussen ouder en kind centraal staat. Ze zijn speels en leuk en kunnen worden toegepast in het dagelijks leven.

 • Wat leer/train je er? Samenwerken, positief denken, ontspannen, bewegen op een speelse manier en elkaar helpen ontspannen.
   

Stoelyoga:

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Stoelyoga is geschikt voor mensen die minder mobiel zijn of lichamelijke ongemakken hebben, waardoor traditionele yoga moeilijk is. Het is ontworpen om lichamelijk actief te blijven en bewust te worden van het lichaam.

 • Hoe zien de lessen eruit? De lessen omvatten ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rekoefeningen, versterkende oefeningen en verschillende lichaamshoudingen. Alle oefeningen worden op en rond een stoel uitgevoerd.

 • Wat leer/train je er? Stoelyoga verbetert de balans en stabiliteit, flexibiliteit, bewustwording van het lichaam, acceptatie van de eigen grenzen, versterking van spieren en botten, vermindering van spanningen en verbetering van de motoriek en concentratie.


Reguliere yoga

Okido yoga
Antwerpen, dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Voor alle leeftijden en niveaus. Het is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een holistische benadering van yoga die aspecten van oosterse geneeskunde en Indiase yoga combineert.

 • Hoe zien de lessen eruit? Een combinatie van dynamische oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en ontspanningsoefeningen. De lessen zijn ontworpen om het lichaam te versterken, de geest tot rust te brengen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

 • Wat leer/train je er? In Okido yoga leer je hoe je je lichaam en geest kan versterken en in balans kan brengen door middel van verschillende yogatechnieken. Je traint je flexibiliteit, kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht en concentratie, terwijl je tegelijkertijd leert om stress los te laten en dieper in jezelf te duiken.
   

Kundalini yoga
Herentals: dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur
Geel: zondag van 10 tot 11.30 uur

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Voor alle leeftijden en niveaus. Het is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige yogavorm die gericht is op het ontwaken van je energie en het balanceren van het zenuwstelsel.

 • Hoe zien de lessen eruit? Kundalini yogalessen bestaan uit een combinatie van dynamische oefeningen, ademhalingstechnieken, mantra's en meditatie. De lessen zijn ontworpen om je energie te activeren en door het lichaam te laten stromen, wat kan leiden tot een diep gevoel van welzijn en bewustzijn.

 • Wat leer/train je er? Je traint je lichaam, geest en ziel, terwijl je tegelijkertijd leert om je bewustzijn te verruimen en in contact te komen met je innerlijke kracht en wijsheid.
   

Hatha Yoga
Heist-op-den-Berg: donderdag van 20 tot 21 uur
Antwerpen: zaterdag van 10 tot 11 uur 

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Voor alle leeftijden en niveaus. Het is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een klassieke yogavorm die zich richt op het bereiken van balans en eenheid door middel van ademhalingswerk en fysieke asanas (houdingen).

 • Hoe zien de lessen eruit? Een combinatie van ademhalingsoefeningen, fysieke asanas en ontspanningstechnieken. De lessen zijn ontworpen om het lichaam te versterken, de geest tot rust te brengen en een gevoel van innerlijke vrede te bevorderen.

 • Wat leer/train je er? In Hatha yoga leer je hoe je je lichaam en geest in balans kan brengen door middel van ademhalingswerk en fysieke houdingen. Je traint je flexibiliteit, kracht, evenwicht en concentratie, terwijl je tegelijkertijd leert om diep te ontspannen en in contact te komen met je innerlijke rust en harmonie.
   

Lu Jong Yoga
Mechelen: dinsdag van 20 tot 21 uur

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Voor alle leeftijden en niveaus. Het is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en effectieve manier om hun gezondheid en welzijn te verbeteren, met de nadruk op de ruggengraat en de doorstroming van energie.

 • Hoe zien de lessen eruit? Lu Jong bestaat uit een reeks van 21 oefeningen die gericht zijn op het openen en sluiten van de kanalen in het lichaam, met speciale aandacht voor de ruggengraat. De oefeningen worden gecombineerd met bewuste ademhaling om de doorstroming van energie te stimuleren en het lichaam te versterken.

 • Wat leer/train je er? In Lu Jong Yoga leer je hoe je je gezondheid en welzijn kan verbeteren door middel van eenvoudige en doordachte oefeningen die gericht zijn op de ruggengraat en de doorstroming van energie. Je traint je lichaam, geest en ziel, terwijl je tegelijkertijd leert om in contact te komen met de natuurlijke wijsheid en genezende kracht van je lichaam.
   

Tao Yin Yoga
Geel: dinsdag van 20 tot 21 uur 
Turnhout: dinsdag van 19 tot 20 uur

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Voor alle leeftijden en niveaus. Het is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en meditatieve vorm van yoga die gericht is op het openen van het lichaam en het in balans brengen van de energie.

 • Hoe zien de lessen eruit? Een combinatie van zachte rek- en strekoefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie. De lessen zijn ontworpen om het lichaam te openen en de energie te laten stromen, wat kan leiden tot een diep gevoel van ontspanning en welzijn.

 • Wat leer/train je er? Hoe je je lichaam kan openen en in balans brengt door middel van zachte en doordachte oefeningen die gericht zijn op het stretchen van de spieren, pezen en gewrichten. Je traint je flexibiliteit, kracht, evenwicht en concentratie, terwijl je tegelijkertijd leert om diep te ontspannen en in contact te komen met je innerlijke rust en harmonie.
   

Raja Yoga
Mechelen: zondag van 10 tot 11.15 uur

 • Voor wie is het nuttig/geschikt? Voor alle leeftijden en niveaus. Het is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een diepgaande en meditatieve vorm van yoga die gericht is op het stilleggen van de gedachtengolven en het bereiken van innerlijke rust en vrede.

 • Hoe zien de lessen eruit? Een combinatie van meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en filosofische studie. De lessen zijn ontworpen om de geest te kalmeren en het bewustzijn te verruimen, wat kan leiden tot een diep gevoel van innerlijke vrede en voldoening.

 • Wat leer/train je er? Hoe je je geest kalmeert en tot rust brengt door middel van meditatie, ademhaling en concentratie. Je traint jezelf om los te komen van de gedachtengolven en je te verbinden met je diepste zelf, wat kan leiden tot een diep gevoel van vrede, voldoening en verbondenheid met het universum.

 

Wil je meer info over de prijzen, data of locaties? 

Bekijk het overzicht