Overslaan en naar de inhoud gaan
Ontspannen met yoga

Yoga tegen stress: balasana

Het is algemeen geweten dat yoga helpt om te ontspannen. Een eenvoudige oefening die je kan helpen om stress los te laten en te verminderen, is de kinderhouding (balasana). Deze ontspannende en herstellende houding strekt je rug, laat de spanning in je spieren los en kalmeert je geest. 
 

Volg deze stappen:

  1. Ga op handen en knieën op een yogamat of een stevig oppervlak zitten. Zorg ervoor dat je knieën onder je heupen zijn en je handen onder je schouders.

  2. Breng je grote tenen tegen elkaar en spreid je knieën uit, zodat ze iets breder zijn dan heupbreedte.

  3. Adem in en til je armen omhoog boven je hoofd, strek ze uit.

  4. Adem langzaam uit terwijl je je billen richting je hielen beweegt en je bovenlichaam naar voren leunt. Laat je handen op de mat voor je rusten.

  5. Ontspan in deze houding en voel de rek in je onderrug, heupen en wervelkolom. Laat je voorhoofd op de mat rusten.

  6. Blijf enkele ademhalingen lang in deze houding zitten en adem diep in en uit. Probeer tijdens het uitademen spanning los te laten en jezelf te ontspannen.

  7. Als je wil, kan je je armen langs je lichaam laten rusten, met je handpalmen omhoog.

  8. Blijf minstens 1-2 minuten in deze houding of zo lang als je het prettig vindt.

Regelmatig yoga beoefenen kan bijdragen aan een langdurige vermindering van stress en het verbeteren van je algemene welzijn

Er gaan wekelijks yogalessen door in onze Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mechelen. Leden van Solidaris Antwerpen krijgen een korting op de marktprijzen.

Kom tot rust met yoga