Overslaan en naar de inhoud gaan
afvallen in groep

Samen sterker: 5 voordelen van afvallen in groep

Afvallen is voor velen een uitdaging. Wilskracht, doorzettingsvermogen en discipline ... Ze spelen allemaal een rol. Als je dit traject samen met anderen bewandelt, kan het echter een stuk makkelijker gaan.  Afvallen in een groep biedt voordelen die niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale welzijn ten goede komen. 

 

  • Motivatie en ondersteuning

Eén van de grootste voordelen van afvallen in een groep is de motivatie en ondersteuning die je ontvangt. Je deelt samen met de andere deelnemers de ups en downs van het afvalproces, moedigt elkaar aan en inspireert elkaar om door te zetten. Zelfs op de moeilijkste momenten. Het groepsgevoel zorgt ervoor dat je je gesteund voelt en het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat.
 

  • Kennis en ervaring delen

Iedereen heeft zijn of haar unieke kennis en ervaring met afvallen. Door samen te werken, kan je waardevolle inzichten uitwisselen over gezonde voedingskeuzes, effectieve oefeningen en strategieën om met verleidingen om te gaan, uiteraard onder professionele begeleiding. Dit collectieve begrip kan je helpen om obstakels te overwinnen en jezelf te verrijken met waardevolle kennis over een gezonde levensstijl.
 

  • Gezonde competitie

Gezonde concurrentie binnen de groep kan een stimulans zijn om je best te doen. Het kan je motiveren om je doelen te behalen en verantwoordelijkheid te nemen voor je acties. Door samen te werken om uitdagingen aan te gaan en doelstellingen te behalen, creëer je een sfeer waarin iedereen gemotiveerd wordt om het beste uit zichzelf te halen.
 

  • Sociale aspecten

Afvallen in groep vermindert het gevoel van isolatie dat soms gepaard gaat met diëten. Je kunt nieuwe vriendschappen opbouwen en elkaar door het proces heen steunen. Gezamenlijke wandelingen, kooksessies en andere sociale activiteiten bevorderen een positieve en gezonde omgeving, waardoor afvallen minder als een opgave voelt.
 

  • Verantwoording

Wanneer je deel uitmaakt van een groep, krijg je vaak het gevoel dat je verantwoording verschuldigd bent aan anderen. Dit zorgt ervoor dat je je meer bewust bent van je acties en keuzes. Het gevoel van verantwoordelijkheid naar de groep toe kan je helpen om gemotiveerd te blijven en terug te keren naar de gezonde gewoonten, zelfs als je een keer een misstap hebt gemaakt.

 

Samen met anderen werken aan een gezondere levensstijl?

Een gezond gewicht is voor iedereen anders en afhankelijk van onder andere je lichaamsbouw. Wil je toewerken naar een gezondere levensstijl en gewicht? In deze training (8 sessies van 1,5 uur) zit je samen met mensen die hetzelfde doel hebben. 

Een diëtiste begeleidt je stap voor stap. Je leert etiketten lezen, ontdekt hoe je een gezonde en evenwichtige maaltijd samenstelt en je krijgt handvaten om moeilijke momenten te overwinnen.

Deze sessies zijn specifiek gericht op mensen met een BMI hoger dan 25.

Meer info