Overslaan en naar de inhoud gaan
Yoga bij Solidaris

Overzicht yogavormen

Yoga wordt al eeuwenlang beoefend. Het kent een rijke geschiedenis en talloze stijlen. Elke yogavorm heeft unieke kenmerken en doelen. Of je nu aan je lichaam of aan je geest wil werken, er is voor ieder wat wils. Welke stijl het best bij jou past, hangt af van je persoonlijke doelen, voorkeuren en behoeften. Ongeacht de yogavorm die je kiest, kan yoga leiden tot een gezonder, evenwichtiger en bewuster leven. Een overzichtje van de stijlen die je bij ons kan volgen: 
 

  • Okido Yoga (Antwerpen - dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur)

Overzicht: Okido yoga is ontwikkeld door de Japanse leraar Masahiro Oki. Deze yogavorm combineert elementen van traditionele yoga met Oosterse filosofie en shiatsumassage. De nadruk ligt op beweging, ademhaling en zelfexpressie.

Doel: balans en harmonie bereiken tussen lichaam, geest en ziel. Het moedigt zelfexpressie aan en helpt bij het vergroten van flexibiliteit, kracht en vitaliteit.
 

  • Kundalini Yoga (Herentals - dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur en Geel – zondag van 10 tot 11.30 uur)

Overzicht: Kundalini yoga is bekend om zijn dynamische oefeningen, mantra's en ademhalingstechnieken. Deze stijl is gericht op het ontwaken van de 'kundalini-energie', een krachtige innerlijke energiebron.

Doel: spirituele verdieping en bewustwording bevorderen. Het helpt bij het ontwikkelen van alertheid, intuïtie en het overwinnen van obstakels.
 

  • Hatha Yoga (Heist-op-den-Berg - donderdag van 20 tot 21 uur en Antwerpen - zaterdag van 10 tot 11 uur)

Overzicht: Hatha yoga is één van de meest populaire yogastijlen en legt de nadruk op het beheersen van het lichaam door middel van asana's (lichaamshoudingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen).

Doel: het lichaam voorbereiden op meditatie en diepere spirituele beoefening. Het bevordert evenwicht, kracht, flexibiliteit en ontspanning.
 

  • Lu Jong Yoga (Mechelen - dinsdag van 20 tot 21 uur)

Overzicht: Lu Jong yoga is geworteld in de Tibetaanse geneeskunde en combineert beweging, ademhaling en meditatie. Het bestaat uit eenvoudige maar krachtige bewegingen.

Doel: het verbeteren van de fysieke gezondheid en meer energie. Het helpt bij het herstellen van de balans in het lichaam en de geest en het verminderen van stress.
 

  • Tao Yin Yoga (Geel - dinsdag van 20 tot 21 uur )

Overzicht: Tao Yin yoga is gebaseerd op de principes van de Chinese geneeskunde en de taoïstische filosofie. Het omvat zachte houdingen, ademhaling en meditatie.

Doel: de stroom van levensenergie (qi) bevorderen en blokkades in het lichaam opheffen. Het helpt bij het bevorderen van vitaliteit en balans.
 

  • Raja Yoga (Mechelen - zondag van 10 tot 11.15 uur)

Overzicht: Raja yoga richt zich voornamelijk op de geest en meditatie. Het omvat acht treden van yoga, waaronder ethische principes, asana's, ademhaling en meditatie.

Doel: het bereiken van spirituele inzichten door het beheersen van de geest. Het helpt bij het ontwikkelen van innerlijke vrede, concentratie en diepe meditatie.
 

Yoga bij Well2DAY

Leden van Solidaris Antwerpen krijgen steeds een korting op de marktprijzen. 

Schrijf je in