Overslaan en naar de inhoud gaan
Personal training in groep

Laagdrempelige oefeningen om meer te bewegen

In april zetten we je aan om meer te bewegen. Ben je op zoek naar een effectieve en betaalbare manier om aan je conditie te werken? Dan zijn groepstrainingen met een personal trainer een geweldige optie. Door de kosten te delen met anderen, geniet je van persoonlijke begeleiding en ervaar je toch een motiverende groepsdynamiek. Hier zijn enkele laagdrempelige oefeningen die je een voorproefje geven. 
 

  1. Bodyweight squats: begin met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig vervolgens langzaam je knieën, terwijl je je billen naar achteren duwt alsof je op een denkbeeldige stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Ga zo laag mogelijk en duw jezelf dan terug naar de startpositie. Doe dit 10 tot 15 keer.

  2. Planking: planken is een geweldige oefening om je core te versterken. Begin in een push-up positie, maar plaats je onderarmen op de grond. Houd je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen. Probeer dit 30 seconden tot een minuut vast te houden. 

  3. Lunges: sta rechtop, met je voeten op heupbreedte. Stap met één voet naar voren en buig beide knieën totdat je voorste dij parallel is aan de vloer en je achterste knie bijna de grond raakt. Duw jezelf dan terug naar de startpositie en herhaal met het andere been. Doe dit 10 tot 12 keer per been.

  4. Jumping Jacks: dit is een geweldige oefening om je hartslag te verhogen en je hele lichaam in beweging te krijgen. Sta rechtop met je armen langs je zij. Spring omhoog terwijl je je benen spreidt en je armen boven je hoofd brengt. Spring weer terug naar de startpositie en herhaal dit in een snel tempo, gedurende 30 tot 60 seconden.

 

Personal training in groep

Deze oefeningen zijn slechts een voorproefje van wat je kan verwachten in een groepstraining met een personal trainer. Ze zijn ontworpen om effectief te zijn, zonder dat je veel apparatuur nodig hebt. Met de juiste begeleiding en motivatie kan je geweldige resultaten behalen.

We organiseren dit voorjaar trainingen in Antwerpen, Geel, Herentals, Mechelen en Turnhout. Leden van Solidaris Antwerpen betalen 60 euro voor 6 sessies, niet-leden 119 euro. 

Meer info