Overslaan en naar de inhoud gaan
Mindfulness gratis sessies

Heb je stress of ben je op zoek naar innerlijke rust?

Heb je het gevoel dat het leven aan je voorbij vliegt zonder dat je er echt van geniet? Ben je gestrest, overweldigd of op zoek naar innerlijke rust? Dan kan mindfulness je helpen! Met mindfulness leer je bewust in het hier en nu te leven, je gedachten te kalmeren en een diepe verbinding met jezelf en de wereld om je heen te ervaren.
 

Wat is mindfulness?
Mindfulness is een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in oude oosterse filosofieën. Het draait om het aanleren van moment-naar-moment bewustzijn, zonder te oordelen. In plaats van te leven op automatische piloot, brengt mindfulness je aandacht naar het heden. Je wordt je je bewust bent van je gedachten, gevoelens en fysieke sensaties.

De voordelen van mindfulness:

  1. Stressvermindering: Een van de grootste voordelen van mindfulness is volgens onderzoek de vermindering van stress en angst. Door je bewust te worden van je gedachten en emoties, kan je negatieve patronen doorbreken en meer innerlijke kalmte bereiken.

  2. Verbeterde concentratie: Mindfulness helpt je om je te focussen en vergroot zo je concentratievermogen en productiviteit, wat voordelig is in zowel persoonlijke als professionele situaties.

  3. Emotionele balans: Door je bewustzijn te vergroten, leer je emoties te herkennen en te begrijpen zonder erin verstrikt te raken. Dit leidt tot een betere emotionele balans en meer veerkracht in het omgaan met uitdagingen.

  4. Betere relaties: Mindfulness helpt niet alleen bij het begrijpen van je eigen emoties, maar ook bij het begrijpen van anderen. Je krijgt meer empathie en voorkomt conflicten, waardoor je relaties harmonieuzer worden.

  5. Verbeterde fysieke gezondheid: Onderzoek toont aan dat mindfulness het immuunsysteem versterkt, de bloeddruk verlaagt en de kwaliteit van de slaap verbetert. 

  6. Verhoogd geluksgevoel: Door meer aanwezig te zijn in het moment en te waarderen wat je hebt, ervaar je een dieper gevoel van dankbaarheid en tevredenheid.
     

Hoe begin je met mindfulness?

Mindfulness kan worden beoefend door meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga en zelfs eenvoudige dagelijkse activiteiten zoals wandelen of eten met volle aandacht. Het vereist oefening en geduld, maar de positieve effecten zijn de moeite waard!

Ben je op zoek naar meer vreugde, innerlijke rust en emotionele veerkracht? Geef mindfulness dan een kans. Ontdek de magie van het leven in het moment en transformeer jezelf tot een gelukkiger en gezonder persoon. Wil je het aan den lijve ondervinden? We organiseren dit najaar gratis kennismakingssessies:

  • Geel (Werft 59 bus 1-6): 14.09.2023, van 19 tot 21.40 uur
  • Heist-op-den-Berg (Binnenweg 3): 12.09.2023, van 19 tot 21.40 uur
  • Herentals (Zandstraat 42): 03.10.2023, van 9.30 tot 12.10 uur of van 19.45 tot 22.30 uur
  • Mechelen (D. Boucherystraat 10): 04.10.2023, van 19.30 tot 22.10 uur
  • Turnhout (De Merodelei 19): 27.09.2023, van 19.45 tot 22.25 uur

Wil je je daarna verdiepen door een training? Leden van Solidaris Antwerpen krijgen korting op de basistrainingen in onze Well2DAY-centra.