Overslaan en naar de inhoud gaan
Zwangerschapsyoga Solidaris Geel

De voordelen van zwangerschapsyoga

Zwangerschap is een periode van grote verandering, zowel fysiek als mentaal. Terwijl het lichaam zich aanpast aan de behoeften van de groeiende baby, ervaren aanstaande moeders vaak een scala aan emoties en fysieke ongemakken. Zwangerschapsyoga kan dan een zegen zijn: van het verlichten van pijnlijke symptomen tot het bevorderen van ontspanning en het versterken van de band met je baby. Zwangerschapsyoga heeft heel wat voordelen.
 

1. Fysiek comfort en flexibiliteit

Zwangerschapsyoga bestaat uit zachte houdingen, rekken en ademhalingsoefeningen die speciaal zijn afgestemd op het lichaam van een aanstaande moeder. Deze oefeningen kunnen helpen om de fysieke ongemakken van de zwangerschap te verminderen, zoals rugpijn, bekkenpijn en gezwollen enkels. Door regelmatig te oefenen, behouden zwangere vrouwen hun flexibiliteit en bouwen ze tegelijkertijd kracht op om het lichaam te ondersteunen tijdens de bevalling.
 

2. Beheer van stress en angst

Zwangerschap brengt vaak een golf van emoties met zich mee: vreugde, opwinding, angst, onzekerheid ... Zwangerschapsyoga legt de nadruk op ademhalingstechnieken en mindfulness, wat kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Door je te concentreren op het huidige moment en kalmerende ademhalingen, kunnen aanstaande moeders innerlijke rust vinden te midden van de emotionele achtbaan die zwangerschap kan zijn.
 

3. Voorbereiding op de bevalling

Eén van de voornaamste voordelen van zwangerschapsyoga is de voorbereiding die het biedt voor de bevalling. De ademhalingsoefeningen en houdingen kunnen vrouwen helpen omgaan met de intensiteit van de bevalling, en ze leren ook hoe ze hun adem kunnen gebruiken om zich te ontspannen en om te gaan met pijn. Dit kan de bevalling vergemakkelijken en het vertrouwen van de moeder vergroten tijdens dit cruciale moment.
 

4. Verbinding met de baby

Zwangerschapsyoga kan een prachtige manier zijn voor aanstaande moeders om een diepere band met hun baby te ontwikkelen. Tijdens de sessies wordt de aandacht vaak gericht op de baby in de buik, waardoor de moeder een gevoel van verbondenheid en liefde kan ervaren nog voordat de baby wordt geboren.
 

5. Sociale ondersteuning

Tijdens de lessen krijg je de gelegenheid om ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen. Dit creëert een gemeenschap van vrouwen die allemaal dezelfde reis doormaken en het kan een waardevolle bron van steun en vriendschap worden.

Reeks zwangerschapsyoga

Ben je tussen de 14 en 32 weken zwanger? We organiseren reeksen zwangerschapsyoga (6 sessies) in ons Well2DAY-centrum in Geel. Leden van Solidaris Antwerpen betalen 45 euro, niet-leden 85 euro. 

Meer info