Overslaan en naar de inhoud gaan
de voordelen van pilates

De voordelen van pilates

Pilates, genoemd naar zijn bedenker Joseph Pilates, is veel meer dan alleen een fitnessroutine. Het omvat niet alleen het fysieke, maar ook het mentale welzijn. Pilates is de afgelopen decennia heel populair geworden. Dit heeft te maken met een breed scala aan voordelen. We sommen de belangrijkste op.
 

1. Verbeterde lichaamshouding: pilates richt zich op het versterken van de diepe spieren van de romp en de rug. Hierdoor verbetert je houding, wat rugpijn kan verminderen en het risico op blessures verkleint.
 

2. Versterkte kernspieren: pilates legt een sterke nadruk op de kernspieren (waaronder de buik- en rugspieren en bekkenbodem). Een sterke kern helpt niet alleen bij het stabiliseren van de wervelkolom, maar verbetert ook je algehele kracht en balans.
 

3. Flexibiliteit: pilates omvat veel rekoefeningen die je flexibiliteit vergroten. Dit kan helpen om spierspanning te verminderen en om je gewrichten te verbeteren.
 

4. Stressvermindering: pilates vereist concentratie en controle over je ademhaling, wat kan helpen om stress te verminderen. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te focussen na een drukke dag.
 

5. Verbeterde ademhaling: pilates legt de nadruk op het bewust gebruiken van je ademhaling tijdens oefeningen. Dit kan helpen om de longcapaciteit te vergroten en de algehele ademhalingsfunctie te verbeteren.
 

6. Verbeterde spierlengte en kracht: pilates combineert zowel kracht- als rekoefeningen, waardoor je spieren sterker worden.
 

7. Geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus: pilates kan worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus en leeftijden, waardoor het geschikt is voor iedereen, van beginners tot ervaren sporters.
 

8. Verbetert lichaamsbewustzijn: pilates moedigt lichaamsbewustzijn aan door je te helpen je bewegingen en spieren beter te begrijpen. Dit kan nuttig zijn in het dagelijks leven en andere sporten.
 

Reeks van 10 pilateslessen aan 55 euro

Leden van Solidaris Antwerpen betalen slechts 55 euro voor een reeks van 10 lessen, niet-leden betalen 125 euro. In het najaar van 2023 zijn er nog plaatsen voor de reeksen in Geel en Turnhout. 

Meer info