Overslaan en naar de inhoud gaan
Personal training in groep

De voordelen van personal training in groep

Al gedacht aan sporten met een personal trainer? Te intensief? Te duur? Niets van aan! Well2DAY-beweegcoach Dimitri Vrancken geeft 5 redenen waarom personal training ook perfect in jouw agenda past.

 

Bewegen met een personal trainer is gericht werken

Het doel is meer bewegen. Vaak zien we dat mensen graag willen sporten, maar niet weten hoe ze eraan moeten beginnen. Of ze hebben niet veel geloof in eigen kunnen. Wij werken met reeksen van 6 sessies en starten rustig. We geven informatie over hoe je het best start en helpen je stapsgewijs opbouwen zonder alles te zwaar te maken. Zo loop je minder risico op blessures.

Tijdens de 1ste sessie kijken we vooral naar het (begin)niveau van elke deelnemer en bepalen we met elk van hen de doelstellingen. Wil je eerder afvallen? Wil je aan kracht winnen? Of wil je na een tijdje vlot 5 kilometer kunnen lopen? Op basis daarvan stellen we oefeningen op en passen we ze individueel aan.

 

Bewegen met een personal trainer is sociaal

Bewegen met een personal trainer is sociaal Je staat er niet alleen voor. We werken in groep. Zo beweeg je niet alleen, maar heb je ook sociaal contact. Je leert mensen kennen en je moedigt elkaar aan. We zien vaak dat de deelnemers zelfs buiten de sessies afspreken om samen te gaan wandelen, fietsen …

Het feit dat je deel uitmaakt van een groep én een afspraak hebt met een beweegcoach zorgt ook voor wat gezonde sociale druk. Je zal minder geneigd zijn om een sessie over te slaan. Je sport samen én wordt tegelijkertijd individueel begeleid. Als we bijvoorbeeld de focus leggen op beenspieren, voert iedereen tegelijk de oefening uit, maar iedere deelnemer kan een aan zijn of haar doel aangepaste versie uitvoeren.
 

Bewegen met een personal trainer is niet duur

Bij heel wat mensen leeft de misvatting dat sporten met een personal trainer een dure grap is. Dat is het níét. Bij Well2DAY werken we in groepjes van 5 of 6, waardoor de kostprijs gedeeld wordt en lager ligt dan wanneer je individueel bij een personal trainer aanklopt. Bovendien zorgt De VoorZorg voor een extra ledenvoordeel dat de sessies betaalbaar maakt.
 

Bewegen met een personal trainer is een goede start

Alles start met de oefeningen tijdens de sessies, maar daar houdt het niet op. Als beweegcoach wil ik mensen aanzetten om ook buiten onze sportzaal te bewegen. Elke dag een wandelingetje maken of wat vaker op de fiets springen voor een korte verplaatsing. Maar het zit ‘m evenzeer in kleine dingen, zoals de trap nemen in plaats van de lift – een klassieker – of een blokje om met de hond.

We gebruiken tijdens de lessen vaak laagdrempelig materiaal, spullen die mensen thuis ook hebben. Denk maar aan een fles water. We reiken voldoende voorbeeldoefeningen aan en krikken stelselmatig het niveau op, zodat onze deelnemers de sessies verlaten met een degelijke bagage. Want dan begint het echte werk: ze moeten zelf aan de slag en de dingen die ze hebben opgepikt toepassen in hun dagelijkse handelingen

 

Bewegen met een personal trainer vergt geen topsportconditie of uren tijd

Er bestaan een aantal vastgeroeste vooroordelen over sporten of bewegen. Het kost veel tijd. Je gaat ervan zweten als een rund. Het weer is makkelijk een spelbreker. Je moet meteen intensief te werk gaan om resultaat te boeken. Dat proberen we te ontkrachten. Neem het tijdsargument. Als je een avondje ontspant voor tv, kan je gebruik maken van de pauzes voor een korte activiteit. Al is het maar de was naar beneden halen.

Heel belangrijk om vol te houden: zorg altijd voor een plan B. Loopt je planning in de soep en komt het er niet van om te bewegen? Geen probleem, maar maak van uitstel geen afstel. Maak die wandeling dan morgen. Of zoek een alternatief – een rondje met de stofzuiger door het huis? Laat je niet uit het lood slaan als het even niet lukt en forceer jezelf nooit.

Laat je (bege)leiden door onze personal trainers

Wil je beginnen met bewegen, maar weet je niet goed hoe? Onze Well2DAY-personal trainers zetten je op een laagdrempelige manier en aan een voordelig tarief op weg. Leden van ons ziekenfonds betalen slechts 50 euro voor een reeks van 6 sessies, niet-leden 109 euro.

 

Schrijf je in