Overslaan en naar de inhoud gaan
ouder-kindyoga

De magie van ouder-kindyoga

Yoga is al lang niet meer alleen voor volwassenen. Steeds meer ouders ontdekken de wonderlijke wereld van ouder-kindyoga, waarin ze samen met hun kleintjes kunnen genieten van de vele voordelen van deze eeuwenoude praktijk. Het bevordert niet alleen de lichamelijke gezondheid, maar creëert ook een diepere band tussen ouder en kind. En dat zijn niet de enige voordelen. 
 

  • Samen bewegen en leren

Ouder-kindyoga is een geweldige manier om samen te bewegen en te leren. Kinderen houden van imiteren en in yoga kunnen ze dit op een leuke en educatieve manier doen. Terwijl ze samen met een ouder poses aannemen, ontwikkelen ze motorische vaardigheden, balans en coördinatie. Ouders kunnen ondertussen genieten van quality time met hun kleintjes, terwijl ze in beweging blijven.
 

  • Verbeterde flexibiliteit en kracht

Yoga draagt bij aan een betere flexibiliteit en kracht, en dit geldt ook voor kinderen. Door samen met hun ouders yoga te beoefenen, kunnen kinderen hun lichaam op een veilige en ondersteunende manier stretchen en versterken. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures en het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling.
 

  • Stressvermindering

Ook kinderen worden steeds vaker blootgesteld aan stress en drukte in hun dagelijks leven. Ouder-kindyoga is een rustgevende en stressverlagende ervaring. Door samen ademhalings- en ontspanningsoefeningen te doen, voelen kinderen zich kalmer en kunnen ze beter omgaan met stressvolle situaties.
 

  • Emotionele intimiteit

Ouder-kindyoga bevordert emotionele intimiteit tussen ouders en kinderen. Tijdens de yogasessies kunnen ze praten, lachen en ontspannen, wat de communicatie en het begrip versterkt. Dit kan helpen bij het opbouwen van een diepere band en het creëren van warme herinneringen die een leven lang meegaan.
 

  • Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

Yoga leert kinderen niet alleen over hun lichaam, maar ook over hun geest. Het helpt hen bewust te worden van hun gedachten en gevoelens, en dit kan bijdragen aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ouder-kindyoga moedigt kinderen aan om te luisteren naar hun eigen lichaam en grenzen te respecteren. Dit zijn waardevolle vaardigheden voor de toekomst. 
 

  • Sociale interactie

Ouder-kindyoga is de ideale gelegenheid om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Ze kunnen vrienden maken en leren samen te werken tijdens de groepsactiviteiten, en ouders kunnen ervaringen uitwisselen.

 

Ouder-kindyoga is een prachtige manier om de band tussen ouder en kind te versterken, lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen en waardevolle levensvaardigheden aan te leren. Het creëert een ruimte van liefde, respect en samenhorigheid. Dit zijn ongetwijfeld enkele van de meest kostbare geschenken die ouders aan hun kinderen kunnen geven. Dus, waarom niet samen op de mat stappen en de magie van ouder-kindyoga ervaren? Het zal zeker een avontuur zijn dat jullie beiden koesteren.

Reeksen ouder-kindyoga

We organiseren reeksen (van 3 sessies) voor (groot)ouders en kinderen tussen 4 en 10 jaar in onze Well2DAY-centra in Antwerpen en Mechelen: 

  • Antwerpen (Amerikalei 110): 03.12, 10.12 en 17.12.2023, telkens van 10 tot 11.30 uur
  • Mechelen (D. Boucherystraat 10): 03.12, 10.12 en 17.12.2023, telkens van 13 tot 14.30 uur

Leden van Solidaris Antwerpen betalen 42 euro, niet-leden 72 euro (1 ouder en 1 kind). 

Schrijf je in