Overslaan en naar de inhoud gaan
huidverzorging winter

Winterse huidverzorging

De winter is gearriveerd. De koude, droge lucht kan een tol eisen, wat leidt tot een droge, gevoelige of pijnlijke huid. Met de juiste winterse huidverzorging kan je deze problemen voorkomen en je huid gezond en stralend houden.
 

Hydrateer
Eén van de belangrijkste stappen in winterse huidverzorging is hydratatie. Kies een vochtinbrengende crème die geschikt is voor jouw huidtype en breng deze dagelijks aan om vochtverlies te voorkomen. Hydratatie is essentieel om de barre weersomstandigheden het hoofd te bieden.
 

Bescherm je huid tegen de elementen
De koude wind en zelfs de winterzon kunnen schadelijk zijn voor je huid. Gebruik daarom een goede zonnecrème om je huid te beschermen. Een extra laagje bescherming kan wonderen doen, zelfs op bewolkte dagen.
 

Wees voorzichtig met douches
Te hete douches kunnen je huid uitdrogen, wat je zeker wil vermijden in de winter. Kies in plaats daarvan voor lauw water en gebruik milde, hydraterende reinigers om je huid te verzorgen.
 

Matig het gebruik van scrubs
Exfoliëren is belangrijk, maar matig het gebruik van scrubs in de winter. Te vaak scrubben kan natuurlijke oliën verwijderen, wat kan leiden tot een nog drogere huid. Beperk het gebruik van exfoliërende producten en geef je huid de kans om te herstellen.
 

Vergeet je lippen niet
Onze lippen zijn extra gevoelig voor uitdroging in de winter. Gebruik een kwalitatieve lippenbalsem om schrale lippen te voorkomen en houd ze gehydrateerd. 
 

Verzorging van binnenuit
Naast externe verzorging is het belangrijk om ook van binnenuit voor je huid te zorgen. Drink voldoende water en voeg voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten toe aan je menu. Ze helpen je huid te voeden en te beschermen.
 

Controleer de luchtvochtigheid
Thuis is een optimale luchtvochtigheid cruciaal. Een niveau tussen 30 en 50 % wordt aanbevolen om luchtwegproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Overweeg het gebruik van een luchtbevochtiger of -ontvochtiger om dit te reguleren.
 

Schoonheidsbehandelingen op maat

Wil je je huid extra verwennen? Kom dan eens langs bij onze schoonheidsspecialisten. Of je nu behoefte hebt aan basisverzorging, intensieve behandelingen of specifieke oplossingen zoals acne of anti-aging. Leden van Solidaris Antwerpen genieten bovendien van een korting van gemiddeld 30%.

Maak een afspraak