Overslaan en naar de inhoud gaan
Courgette

Verstopte groenten

Verstopte groenten

Je kan op allerlei manieren extra groenten toevoegen aan je dagelijkse eetpatroon. Er bestaan zelfs manieren om een extra portie groenten te eten, zonder dat je door hebt dat je groenten aan het eten bent. Om gemakkelijker aan je 300 gram groenten te komen, kan je de truc van de verstopte groenten eens proberen.

  • Wil je graag wat extra groenten toevoegen aan je boterham? Dat kan door rauwkost, maar je kan bijvoorbeeld ook een groentespread maken op basis van rode bieten, paprika, tomaten of andere groenten. Ben je op zoek naar een aantal recepten? Neem dan hier een kijkje.
  • Wist je dat je perfect je pasta kan vervangen door courgettenoedels? Deze maak je eenvoudig door een spiraalsnijder of een dunschiller te gebruiken.
  • Maak je lasagne? Ook daar kan je je pastavellen vervangen door courgette of aubergine. Snijd ze in de lengte door in dunne laagjes en gebruik ze ter vervanging van de lasagnebladen.
  • Ook de pizzabodem kan met extra groenten. In de supermarkt kan je bodems vinden op basis van bloemkool of courgette. Je kan natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken en deze zelf maken.
  • Groenten kunnen perfect verwerkt worden in een cake. Natuurlijk moet het aandeel groenten dat je toevoegt voldoende zijn. Maak eens een keer een wortel- of pompoencake. Ook courgette kan gebruikt worden als vulmiddel voor een cake.
  • Groenten kunnen als tussendoortje dienen onder de vorm van een smoothie. Het is een licht verteerbaar tussendoortje, waardoor het niet gebruikt kan worden als volwaardige maaltijd. Groentesmoothies leveren enerzijds tal van vitamines en mineralen, maar anderzijds ook een grote hoeveelheid aan water. De meeste groentesmoothies bestaan uit een heleboel verse groenten, water en soms enkele stukjes fruit.
  • Al gehoord van bloemkoolcouscous? Dit is heel fijn gemixte bloemkool. Het heeft de grootte en structuur van couscous en kan dus ook perfect gebruikt worden in verschillende recepten.
  • Maak je een tomatensaus? Voeg hier dan ook nog courgette, paprika, wortel, aubergine … aan toe om de portie groente nog te vergroten.