Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe kies je de juiste schoenen?

Tips om de juiste schoenen te kiezen

Ongeacht de gelegenheid - een avondje uit, een stevige wandeling of een dag op kantoor - het dragen van de juiste schoenen is essentieel om je voeten gezond te houden. Het kiezen van de juiste schoenen is een uitdaging, alleen al door het uitgebreide aantal keuzemogelijkheden. Met deze tips kies je de perfecte schoenen.

 

  • Het allerbelangrijkste bij het kiezen van schoenen is de pasvorm. Zorg ervoor dat de schoenen comfortabel zitten en niet te strak of te los zijn. Je tenen moeten voldoende ruimte hebben om te bewegen, maar de schoenen mogen ook niet te veel speling hebben rond de hiel of de zijkanten van de voet.
     
  • Kies schoenen die voldoende ondersteuning bieden voor de bogen van je voeten. Dit is vooral belangrijk als je platvoeten of een hoge boog hebt. De schoenen moeten een stevige hielkap hebben en de binnenzool moet voldoende demping bieden.
     
  • Let bij het kiezen van schoenen op de gebruikte materialen. Schoenen gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer of ademende stoffen, zijn over het algemeen duurzamer en comfortabeler dan schoenen gemaakt van synthetische materialen.
     
  • Buig de schoenen voorzichtig om te controleren of ze voldoende flexibel zijn. Schoenen die te stijf zijn, kunnen ongemak veroorzaken en de natuurlijke beweging van je voeten belemmeren.
     
  • Onze voeten zwellen gedurende de dag op. Pas schoenen best aan het einde van de dag, wanneer je voeten op hun grootst zijn. Op deze manier voorkom je dat je schoenen te strak worden als je voeten opzwellen.
     
  • Denk na over waarvoor je de schoenen gaat gebruiken en kies een paar dat geschikt is voor die activiteit. Voor sporten heb je bijvoorbeeld speciale sportschoenen nodig die de juiste ondersteuning bieden en geschikt zijn voor de bewegingen die je maakt tijdens die specifieke sport.
     
  • Neem de tijd om verschillende schoenen te passen en te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Loop rond in de winkel en let op hoe de schoenen aanvoelen en hoe je voeten erin passen. Het kiezen van de juiste schoenen is de investering in tijd zeker waard!

Voetproblemen? 

Onze podologen zoeken de oorzaak van je voetproblemen en zoeken een gepaste oplossing en geven je het nodige advies. 

Leden van Solidaris Antwerpen krijgen gemiddeld 25 % korting op de marktprijs. 

Meer info