Overslaan en naar de inhoud gaan
Stoelyoga Antwerpen en Geel

Stoelyoga: voor iedereen, overal

In een wereld waar een zittende levensstijl vaak de norm is, biedt stoelyoga een toegankelijke en effectieve manier om de voordelen van yoga te ervaren zonder een yogamat of een speciale omgeving. Of je nu een drukke, zittende job hebt, mobiliteitsbeperkingen ondervindt of gewoon op zoek bent naar een gemakkelijke manier om beweging en rust in je dagelijkse routine te integreren, stoelyoga kan een perfecte oplossing zijn.
 

Voor wie is stoelyoga geschikt?

Stoelyoga is werkelijk voor iedereen. Jong of oud, atletisch of minder mobiel ... Stoelyoga past zich aan aan verschillende behoeften en niveaus. Het is bijzonder geschikt voor:

  • Mensen met een zittende job: stoelyoga biedt een welkome onderbreking tijdens lange dagen achter de computer en kan helpen spanning in de nek en rug te verminderen.

  • Senioren: voor ouderen die misschien niet zo stabiel op een yogamat kunnen staan, biedt stoelyoga een veilige manier om aan flexibiliteit en balans te werken.

  • Mensen met mobiliteitsbeperkingen: stoelyoga maakt het mogelijk om yoga te beoefenen zonder de noodzaak van vloeroefeningen, waardoor het toegankelijk wordt voor mensen met fysieke beperkingen.
     

Meer dan alleen zitten

Stoelyoga is meer dan gewoon zitten en je ademhaling volgen. Het heeft heel wat voordelen:

  1. Stressvermindering: stoelyoga omvat ademhalingsoefeningen en zachte houdingen die stress verminderen en ontspanning bevorderen, zelfs tijdens een drukke werkdag.

  2. Het verbetert je houding: doordat je je bewust wordt van je houding en door de eenvoudige uitlijningsoefeningen draagt stoelyoga bij aan het verbeteren van de algehele lichaamshouding.

  3. Het verhoogt je energie: korte stoelyogapauzes gedurende de dag kunnen de energie verhogen en vermoeidheid verminderen, waardoor je je alerter en productiever voelt.
     

De zonnegroet op een stoel

Wil je weten hoe stoelyoga werkt? Dan is een oefening de ideale manier om het te ondervinden. 

De Zonnegroet is een klassieke yogareeks die vaak op de mat wordt uitgevoerd, maar je kan een aangepaste versie ervan op een stoel doen. De oefening strekt je spieren en heeft een positief effect op je ademhaling. Zo werkt het:

  1. Zit rechtop op een stevige stoel, met je voeten plat op de grond.
  2. Adem in en hef je armen omhoog naar het plafond. Breng je handpalmen samen.
  3. Adem uit en breng je handpalmen naar beneden, richting je borst.
  4. Herhaal dit een paar keer, synchroniseer je ademhaling met de beweging.
  5. Voeg eventueel een lichte draai toe door je bovenlichaam naar links en rechts te bewegen, terwijl je je armen omhoog brengt.
  6. Eindig door je handen in het midden te brengen en een moment van dankbaarheid of reflectie te nemen.

Een reeks stoelyoga volgen?

Vanaf midden januari organiseren we reeksen (8 sessies) in onze Well2DAY-centra in Antwerpen en Geel. Leden van Solidaris Antwerpen betalen 56 euro, niet-leden 96 euro. 

Schrijf je in