Overslaan en naar de inhoud gaan
Stoelyoga Antwerpen en Geel

Stoelyoga: geschikt voor iedereen

In deze drukke wereld is het soms een hele uitdaging om tijd vrij te maken voor ontspanning en lichaamsbeweging. Stoelyoga combineert deze 2 essentiële elementen. Zelfs als je een druk leven hebt of fysieke beperkingen hebt. 
 

Wat is stoelyoga?
Stoelyoga is een aangepaste vorm van yoga die wordt uitgevoerd terwijl je zit op een stoel of met de stoel als ondersteuning. Het is een zachtere benadering van traditionele yoga, maar net zo effectief bij het verbeteren van de flexibiliteit, kracht en algehele welzijn. Deze vorm van yoga is zeer toegankelijk, omdat het de nadruk legt op bewegingen die iedereen kan uitvoeren, ongeacht je leeftijd, fysieke conditie of mobiliteit.
 

Voordelen van stoelyoga:

  1. Toegankelijk voor iedereen: één van de belangrijkste voordelen van stoelyoga is dat het voor bijna iedereen geschikt is. Het is ideaal voor mensen met mobiliteitsproblemen, ouderen, zwangere vrouwen, mensen die herstellen van blessures of operaties, en zelfs voor degenen die langdurig zitten op het werk. Het maakt yoga toegankelijk voor mensen die anders misschien niet in staat zou zijn om deel te nemen aan een traditionele yogales.

  2. Vermindert spanning en stress: stoelyoga bestaat uit ademhalingsoefeningen en zachte bewegingen die helpen om spanning en stress te verminderen. Regelmatig oefenen kan leiden tot een gevoel van kalmte en innerlijke rust, waardoor het een waardevolle aanvulling is op onze hectische levensstijl.

  3. Bevordert flexibiliteit en balans: stoelyoga wordt voornamelijk uitgevoerd terwijl je zit, maar er zijn ook oefeningen om de armen, benen en rug te strekken. Dit helpt bij het vergroten van de flexibiliteit en het verbeteren van de balans, wat essentieel is om bijvoorbeeld valpartijen bij ouderen te voorkomen.

  4. Verbetert je houding: Veel mensen hebben te maken met rug- en nekpijn als gevolg van een slechte houding, vooral tijdens het langdurig zitten. Stoelyoga kan helpen bij het versterken van de spieren die de wervelkolom ondersteunen, wat resulteert in een betere houding en vermindering van pijnklachten.

  5. Versterkt de spieren: De eenvoudige oefeningen zijn ontworpen om verschillende spiergroepen te versterken, waaronder de buikspieren, dijen en armen. Deze versterking kan helpen bij het behouden van spiermassa en het ondersteunen van de gewrichten, wat essentieel is voor een gezond bewegingsapparaat.
     

Voor wie is stoelyoga nuttig?

  • Ouderen die hun algehele mobiliteit willen verbeteren en actief willen blijven.
  • Mensen met een zittend beroep die hun flexibiliteit willen behouden en spanning in de spieren willen verminderen.
  • Zwangere vrouwen die op een milde manier willen blijven bewegen en zich willen ontspannen.
  • Personen met blessures of fysieke beperkingen die toch willen profiteren van de voordelen van yoga.
  • Iedereen die op zoek is naar een rustige en toegankelijke vorm van lichaamsbeweging en ontspanning.

Reeksen stoelyoga in Antwerpen en Geel

Wil je een reeks volgen? Leden van Solidaris Antwerpen betalen 56 euro voor 8 lessen, niet-leden 96 euro. 

Schrijf je in