Overslaan en naar de inhoud gaan
Shiatsu en stress

Shiatsumassage: een natuurlijke stressverlichter voor lichaam en geest

Stress is een alomtegenwoordig onderdeel van het moderne leven, maar je mag het niet de bovenhand laten nemen. Het is van cruciaal belang om effectieve manieren te vinden om ermee om te gaan en de negatieve effecten te verminderen. Eén van die mogelijke benaderingen is shiatsu, een oude Japanse massagetherapie die kan helpen bij het voorkomen en oplossen van stress, op een natuurlijke manier. 
 

Wat is shiatsu?

Shiatsu heeft zijn wortels in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en de beginselen van de Japanse acupunctuur. De term 'shiatsu' betekent letterlijk 'vingerdruk'. Tijdens een shiatsumassage gebruikt de beoefenaar handen, duimen, vingers, ellebogen en soms zelfs knieën om druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam. Dit stimuleert de vrije stroom van levensenergie of 'qi' en bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning. De massage wordt gegeven bovenop de kleding. Draag dus zeker comfortabele kledij. 
 

De effecten van stress

Stress heeft een invloed op het lichaam én de geest. Het kan leiden tot gespannen spieren, hoofdpijn, slaapproblemen, verhoogde bloeddruk en een verminderd immuunsysteem. Langdurige stress kan zelfs leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, zoals angststoornissen en depressie. 
 

Hoe shiatsu stress vermindert en voorkomt

  • Ontspannen van spieren: shiatsumassage helpt gespannen spieren te ontspannen en vermindert de fysieke spanning die vaak gepaard gaat met stress.
  • Energiebalans: door de drukpunten te stimuleren, helpt shiatsu bij het herstellen van een evenwichtige stroom van energie in het lichaam, waardoor de stress wordt verminderd.

  • Stimulatie van het parasympathisch zenuwstelsel: dit stelt het lichaam in staat om te rusten en te herstellen na stressvolle situaties.

  • Verbeterde slaap: op regelmatige basis een massage laten doen, kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, aangezien de ontspannende effecten stress en slapeloosheid verminderen.

  • Bewustwording en mindfulness: tijdens een shiatsumassage ben je aanwezig in het moment en word je je bewust van je lichaam, wat kan helpen om stressfactoren beter te begrijpen en te beheersen.

  • Emotioneel evenwicht: shiatsumassage kan emotioneel evenwicht bevorderen en helpen bij het omgaan met stressvolle situaties.

Shiatsu bij Well2DAY

Heb je nood aan een momentje van pure ontspanning of heb je bepaalde kwalen waar shiatsu bij kan helpen? Onze shiatsumasseurs in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mechelen staan voor je klaar! 

Meer info