Overslaan en naar de inhoud gaan
Huidverzorging herfst en winter

Maak je huid nu al klaar voor de winter

De bladeren veranderen van kleur en de lucht wordt koeler. Het is duidelijk, de herfst is in aantocht. Terwijl we genieten van de prachtige overgang naar dit seizoen, is het ook tijd om aandacht te besteden aan onze huidverzorgingsroutine. De herfst is namelijk het perfecte moment om je huid voor te bereiden op de uitdagingen van de winter. Met de juiste zorg kan je een stralende en gezonde huid behouden, zelfs wanneer de temperatuur daalt en de lucht droger wordt. We geven je enkele essentiële tips om je huid optimaal te verzorgen in de herfst en klaar te maken voor de winter.
 

1. Hydratatie is de sleutel

Tijdens de herfst en winter kan de luchtvochtigheid aanzienlijk dalen, wat kan leiden tot uitdroging van de huid. Om dit te voorkomen, is hydratatie de sleutel. Schakel over naar een rijkere moisturizer om je huid te beschermen tegen vochtverlies. Kies producten met ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine, die helpen om vocht vast te houden en je huid gehydrateerd te houden.
 

2. Exfoliëren voor vernieuwing

Het verwijderen van dode huidcellen is essentieel voor een gezonde huid. Voeg een milde exfoliant toe aan je routine. Dit helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Zorg ervoor dat je niet te vaak exfolieert, want overmatig scrubben kan de huid irriteren.
 

3. Bescherm tegen UV-stralen

Hoewel de dagen korter worden, betekent dat niet dat je de zonnebrandcrème moet vergeten. UV-stralen zijn het hele jaar door aanwezig en kunnen de huid beschadigen, zelfs op bewolkte dagen. Blijf je huid beschermen met een breedspectrum zonnebrandcrème, vooral als je veel tijd buitenshuis doorbrengt.
 

4. Verwen je huid met serums

Serums zijn geconcentreerde huidverzorgingsproducten die specifieke problemen kunnen aanpakken. Gebruik serums met antioxidanten zoals vitamine C. Antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en kunnen helpen bij het herstellen van een stralende teint.
 

5. Gebruik een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger in je huis tijdens de herfst en winter kan wonderen doen voor je huid. Het helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden, waardoor je huid minder snel uitdroogt, vooral als je de verwarming veel gebruikt.
 

6. Vergeet je lippen niet

Je lippen zijn gevoelig voor uitdroging, vooral in koude en winderige omstandigheden. Gebruik een hydraterende lippenbalsem om ze zacht en soepel te houden. Kies een balsem met natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas of sheaboter voor extra voeding.
 

7. Blijf gehydrateerd en eet gezond

Je huid wordt gevoed van binnenuit. Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken en eet veel fruit en groenten. Voedingsstoffen zoals vitamine E, vitamine C en omega-3 vetzuren dragen bij aan een gezonde huid.

 

Voordelige gelaatsverzorging

Een basis- of intensieve verzorging, acnebehandeling of anti-aging? Je kan een afspraak maken in onze 6 Well2DAY-centra: Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout. 

Maak een afspraak