Overslaan en naar de inhoud gaan
Kanker beauty professional

"Ik vond mijn fierheid terug"

Haar uiterlijk was voor Greta (56) heel belangrijk. Maar toen ze de diagnose borstkanker kreeg en de bijhorende behandelingen onderging, was dat wel het laatste waar ze aan dacht. Haar huid was gevoelig en geïrriteerd, zelfs haar man mocht haar niet aanraken. Pas toen ze bijna volledig hersteld was, besefte ze dat ze de knop moest omdraaien. Zo kwam ze terecht bij de kanker beauty professional, die aangepaste lichaamsverzorging aanbiedt voor mensen die met kanker te maken (gehad) hebben.

Luisterend oor

Greta: “Ik boekte een lichaamsmassage en een gelaatsverzorging. Dat was een grote stap voor mij. Ik voelde me heel onwennig en schaamde me voor mijn lichaam, maar de kanker beauty professional stelde me meteen op mijn gemak. Ze staarde niet naar mijn littekens, maar luisterde naar mijn verhaal. Ik merkte het verschil met een gewone schoonheidsspecialiste: de kanker beauty professionals weten hoe ze met je verhalen rond kanker en je lichaam moeten omgaan. Ze gaf me ook tips. Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet welke producten ik mocht gebruiken of wat ik kon doen tegen een droge huid.”

Zelfvertrouwen

Greta: “Ze ging heel zacht te werk, zodat ik er echt van kon genieten. Toen ik buitenkwam, voelde ik mijn zelfvertrouwen terugkomen. Ik was ontspannen, mijn huid voelde aangenaam aan en ik zag er ook beter uit. Mijn man heeft me altijd gesteund, maar ik heb hem daar niet de erkenning voor gegeven die hij verdiende. Toen ik zijn gezicht zag nadat ik thuis kwam, besefte ik dat pas. Hij zei me toen dat ik eruit zag alsof ik mijn fierheid terug had gevonden (lacht).

Sindsdien heb ik minder last van mijn huid. Ik weet wat ik kan doen om mezelf op te maken, en waarop ik moet letten. Mijn maandelijks bezoek aan de kanker beauty professional maakt nu deel uit van mijn verwerking. Het doet deugd om af en toe even alles op pauze te zetten en mijn batterijen terug op te laden.”