Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe voelt shiatsu

Hoe voelt een shiatsumassage?

Shiatsu is een massagevorm waarbij drukpunten worden gebruikt, bovenop de kledij. Heel wat mensen vragen dan meteen of het pijn doet, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een shiatsumassage gaat verder dan de gebruikelijke aanraking en druk en is veel meer dan een fysieke behandeling. Het biedt een unieke ervaring die de zintuigen omarmt en het lichaam en de geest harmoniseert. 
 

De 1ste aanraking

Bij het begin van een shiatsumassage ervaar je vaak een zachte, geruststellende aanraking die de huid verwelkomt. Het voelt als een omhelzing van warmte, een uitnodiging om de buitenwereld los te laten en je te openen voor de ervaring. De therapeut creëert een sfeer van comfort en vertrouwen, wat de basis legt voor de diepere ontspanning die volgt.
 

Gerichte druk 

Naarmate de massage vordert, wordt de aandacht gericht op specifieke punten. De druk, die vaak wordt uitgeoefend met duimen, handpalmen en ellebogen, voelt precies en doelgericht aan. Het is geen oppervlakkige wrijving, maar eerder een diepe, kalmerende druk die de energiestroom in het lichaam in beweging brengt.

De sensatie van deze druk is uniek. Het voelt als een delicaat evenwicht tussen kracht en zachtheid, waarbij de therapeut luistert naar de signalen van jouw lichaam. De druk op specifieke punten kan variëren, afhankelijk van individuele behoeften. Daardoor wordt het een zeer gepersonaliseerde ervaring.
 

Diepe ontspanning

Een van de meest opvallende aspecten van shiatsu is de diepe ontspanning die het teweegbrengt. Je voelt de spanningen geleidelijk wegvloeien. Het is alsof de stress en zorgen van het dagelijks leven worden weggekneed, waardoor ruimte ontstaat voor een gevoel van innerlijke rust.

De sensatie van loslaten gaat verder dan alleen fysieke spanning, maar het heeft ook een effect op het mentale en emotionele aspect. Gedachten lijken te vertragen en er ontstaat een diep gevoel van aanwezigheid in het moment. 
 

Energie in evenwicht

Naarmate de shiatsumassage ten einde loopt, ervaar je vaak een harmonische afronding. De therapeut kan zachte strekkingen en bewegingen gebruiken om de energie in het lichaam te balanceren en te integreren. Het voelt als het voltooien van een innerlijke reis, waarin de verschillende elementen van jezelf in een staat van evenwicht samenkomen.

Zin in een shiatsumassage?

Je kan kiezen tussen een volledige lichaamsmassage of een voetmassage. Leden van Solidaris Antwerpen krijgen een korting op de marktprijs. Je kan een afspraak maken in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout. 

Maak een afspraak