Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingegroeide teennagel

Hoe behandelt een pedicure een ingegroeide teennagel?

Ingegroeide teennagels kunnen pijnlijk en vervelend zijn. We noemen het 'ingegroeide teennagel' wanneer de rand of hoek van een nagel in de omliggende huid groeit, wat leidt tot roodheid, zwelling en zelfs infecties als ze niet op tijd worden behandeld. Gelukkig kan een (medische) pedicure hulp en pijnverlichting bieden. Hoe gaan ze te werk?

 

  1. De pedicure begint met een zorgvuldige inspectie van de ingegroeide teennagel om de ernst van het probleem te beoordelen. Hij of zij stelt de oorzaak vast (bijvoorbeeld het knippen van de nagels in een verkeerde hoek, het dragen van te nauwe schoenen of andere onderliggende factoren). Het is belangrijk om de juiste diagnose te stellen voordat verdere stappen worden ondernomen.
     
  2. Na de diagnose zal de pedicure de geïnfecteerde of ontstoken huid rondom de ingegroeide nagel zachtjes reinigen en desinfecteren. Dit helpt om eventuele bacteriële infecties te voorkomen of te behandelen.
     
  3. Eén van de belangrijkste stappen die een pedicure neemt, is het voorzichtig corrigeren van de ingegroeide nagel. Dit kan worden gedaan door de nagelrand op te tillen en een klein stukje van de ingegroeide nagel weg te knippen. De pedicure zorgt ervoor dat dit op een pijnloze en hygiënische manier gebeurt.
     
  4. Een pedicure zal waardevol advies geven over hoe je je teennagels in de toekomst moet knippen en onderhouden om ingegroeide teennagels te voorkomen: knip je nagels niet in een te scherpe hoek, draag comfortabele schoenen, hydrateer regelmatig je voeten ...
     
  5. In sommige gevallen kan een ingegroeide teennagel meerdere behandelingssessies vereisen om volledig te herstellen. De pedicure zal bepalen of verdere afspraken nodig zijn en zal de voortgang van het herstel volgen.
     

Opgelet: niet alle ingegroeide teennagels kunnen door een pedicure worden behandeld. Als je te maken hebt met een ernstige ingegroeide teennagel, aarzel dan niet om medisch advies in te winnen bij je huisarts. Hij of zij kan je doorverwijzen naar een pedicure, podoloog of gespecialiseerd arts.

 

Heb je een ingegroeide teennagel?

Onze pedicures en podologen kunnen je pijn verlichten en geven je het nodige advies. Leden van Solidaris Antwerpen krijgen een korting op de marktprijs.

Meer info