Overslaan en naar de inhoud gaan
gezonde picknick

Gezond picknicken

Broodjes, wraps, kaas, chips, olijven, fruit, aperitief … Zo ziet de doorsnee picknick er meestal uit. Lekker eten en goed gezelschap staan centraal, gezonde voeding wordt even achterwege gelaten. Maar wat als je je picknick gezond én lekker kan maken? Speciaal voor internationale picknickdag geeft onze diëtiste je 5 ultieme tips mee om jouw picknick een gezonde touch te geven.

 

  • Fruitsticks

We weten allemaal dat fruit gezond is en dat het boordevol vitamines en mineralen zit. Ideaal dus voor bij je picknick. Om het extra leuk en aantrekkelijk te maken,  kan je verschillende fruitsoorten die je lekker vindt op een satéstok prikken, en je tovert je eigen fruitsticks tevoorschijn. Een heerlijke, gezonde én frisse snack.

 

  • Groentedip

Naast fruit zijn ook groenten een heerlijke en frisse snack voor tijdens je picknick. Kies je favoriete groenten en maak het extra lekker met je favoriete groentedip. Denk hierbij aan guacamole, tzatziki, cottage cheese, hummus … Je kan natuurlijk ook je eigen groentedip maken, want die is meestal nog gezonder dan de versie die je in de supermarkt koopt.
 

  • Mocktails

Een heerlijk drankje maakt je picknick natuurlijk compleet. Vaak wordt er dan gegrepen naar aperitieven of een glaasje wijn. Ook op gebied van dranken bestaan er gezondere keuzes. Heb je al eens gehoord van mocktails? Alcoholvrij, maar daarom zeker niet minder lekker! Je kan ze maken door fruit, groenten, verse munt … toe te voegen aan je water of bruiswater.
 

  • Meer vezels

Vandaag is de ideale dag om meer aandacht te hebben voor vezels. Kies daarom voor volkoren brood, volkoren sandwiches en volkoren wraps. Als beleg kun je kiezen voor pindakaas, hummus, groentespread, cottage cheese, jonge kaas … Beleg je creatie vervolgens rijkelijk met groenten en fruit voor nog een extra vezelboost.
 

  • Last but not least: dessert

Het enige wat nog ontbreekt aan jouw picknick is een gezond dessert. Wat dacht je van bananenbrood, carrot cake, blueberry muffins …? Het internet staat vol met gezonde en overheerlijke recepten!