Overslaan en naar de inhoud gaan
gezichtsmassage

Gezichtsmassage: hoe doe je het?

Een gezichtsmassage is niet alleen verwennerij. Het helpt om spanning te verlichten, de circulatie te verbeteren en de algehele gezondheid van de huid te bevorderen. Met de juiste aanpak en een paar eenvoudige hulpmiddelen geniet je thuis van de voordelen van een professionele gezichtsmassage. Hier zijn enkele tips over hoe je een gezichtsmassage aanpakt, wat je nodig hebt en waarom het zo nuttig is.
 

Een gezichtsmassage biedt talloze voordelen:

  1. Een gezichtsmassage helpt bij het verminderen van spanning in de gezichtsspieren, waardoor stress en angst kunnen worden verlicht.

  2. Een gezichtsmassage stimuleert de bloedcirculatie. Daardoor helpt het om voedingsstoffen en zuurstof naar de huidcellen te transporteren, wat resulteert in een stralende teint.

  3. Regelmatige gezichtsmassages kunnen de elasticiteit van de huid verbeteren, fijne lijntjes en rimpels verminderen en de textuur en stevigheid van de huid verbeteren.

  4. Zachtjes masseren rond de neus en ogen kan helpen bij het verlichten van congestie en sinusdruk.

     

Hoe doe je het?

Zorg ervoor dat je handen schoon zijn en dat je een milde gezichtsolie of -crème hebt. 

  1. Reinig eerst je gezicht grondig om eventuele make-up, vuil en olie te verwijderen. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid gezichtsolie of -crème aan om de huid te hydrateren en als glijmiddel te dienen.

  2. Plaats beide handen aan weerszijden van het gezicht en begin met zachte opwaartse bewegingen van de kin naar de slapen. Herhaal deze beweging een paar keer om de bloedcirculatie te stimuleren en de spieren op te warmen.

  3. Gebruik je duimen en wijsvingers om zachtjes langs de kaaklijn te kneden, vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe. Werk vervolgens omhoog naar de jukbeenderen en masseer met kleine cirkelvormige bewegingen.

  4. Gebruik je ringvingers om zachtjes te tikken rond de oogkas en wenkbrauwen, om spanning te verlichten en de bloedcirculatie te verbeteren. Vermijd te veel druk en wees extra voorzichtig rond dit gevoelige gebied.

  5. Gebruik je vingers om zachte druk uit te oefenen op het midden van het voorhoofd en werk naar buiten toe richting de slapen. Dit helpt om spanning in het voorhoofd en de wenkbrauwen te verminderen.

  6. Sluit de massage af door zachtjes over het hele gezicht te strijken met lichte, opwaartse bewegingen. Dit helpt om eventuele resterende spanning te verlichten en de huid te kalmeren.

Laat je je liever masseren? Je kan een gezichtsmassage laten doen in onze Well2DAY-centra

Meer info