Overslaan en naar de inhoud gaan
Huidverzorging routine

Een dagelijkse huidroutine

De winter is nog volop bezig, met zeer wisselvallig weer. Heb je ook al gemerkt dat dit een effect heeft op je huid? Dan kan een dagelijkse huidroutine een oplossing zijn om je huid gezond en stralend te houden. 
 

  • Stap 1: reiniging

Begin je dagelijkse huidroutine met een milde reiniger om onzuiverheden, overtollig vet en vuil van je huid te verwijderen. Kies voor een zachte, hydraterende reiniger die de huid reinigt zonder ze uit te drogen. Masseer de reiniger zachtjes in op een vochtige huid en spoel af met lauw water. Dep de huid voorzichtig droog met een zachte handdoek.
 

  • Stap 2: hydratatie

Na het reinigen is het tijd om je huid te hydrateren en te voeden. Kies voor een vochtinbrengende crème of gezichtsolie die rijk is aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden. Breng de crème of olie gelijkmatig aan op je gezicht en hals en masseer zachtjes in met opwaartse bewegingen, om de bloedsomloop te stimuleren en de absorptie te verbeteren.
 

  • Stap 3: zonbescherming

Je verwacht het niet meteen, maar ook in de wintermaanden is het belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies voor een zonnebrandcrème met een hoge SPF die zowel UVA- als UVB-bescherming biedt. Breng de zonnebrandcrème royaal aan op je gezicht, hals en andere blootgestelde delen van je lichaam. Doe dit dagelijks, zelfs op bewolkte dagen. 
 

  • Stap 4: extra's 

Je huid extra verwenne? Probeer eens een serum of behandeling, gericht op specifieke huidproblemen of doelen. Dit kan bijvoorbeeld een vitamine C-serum zijn om de huid te verhelderen en te egaliseren, een hyaluronzuur-serum om de huid te hydrateren en te verstevigen of een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en de textuur van de huid te verbeteren.
 

  • Stap 5: nachtverzorging

's Nachts herstelt en vernieuwt de huid. Een routine voor het slapengaan ondersteunt dit proces. Reinig je huid opnieuw om make-up, vuil en onzuiverheden te verwijderen en breng vervolgens een voedende nachtcrème of gezichtsolie aan om de huid te hydrateren en te herstellen terwijl je slaapt.

Een basis- of intensieve verzorging, of liever een acne- of anti-aging behandeling? Je kan een afspraak maken in onze 6 Well2DAY-centra: Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout. Leden van Solidaris Antwerpen krijgen telkens een korting op de marktprijs. 

Maak een afspraak