Overslaan en naar de inhoud gaan
Verbindende communicatie Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout

De meerwaarde van verbindend communiceren

Het uitgangspunt van verbindende communicatie is de intentie om met de ander te verbinden door bewuste keuzes te maken in je communicatie. Maar wat brengt het je op?

Sanne De Beukelaer (lesgeefster): "Het gaat eigenlijk veel verder dan een manier van communiceren. Het is een manier van in het leven staan, met mededogen voor onszelf en onze omgeving. Het effect - en tegelijk ook de meerwaarde ervan - ligt erin dat je je bewuster wordt van je eigen behoeften. Daardoor helpt het om stevig in het leven te staan met openheid naar de ander, zonder jezelf tekort te doen. Doordat essentiële dingen besproken worden, merk je meer innerlijke rust en je relaties verbeteren. Door verbindende communicatie toe te passen, vergroot je de kans om elkaar op een respectvolle en constructieve manier tegemoet te komen. Doordat je afstapt van verwijten en vaststaande oplossingen en je je openstelt voor behoeften en mogelijkheden, zijn de afspraken die je maakt duurzamer."

 

Wil je ook op een andere manier leren communiceren?

We organiseren cursussen verbindende communicatie in onze 6 Well2DAY-centra: Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout. Leden van Solidaris Antwerpen betalen 75 euro voor 4 sessies van 2 uur, niet-leden 150 euro. 

Schrijf je in