Overslaan en naar de inhoud gaan
shiatsu

De helende kracht van shiatsu

Stress, spanning en vermoeidheid zijn helaas alledaagse metgezellen in ons leven. Gelukkig zijn er diverse methoden om deze ongemakken te verlichten, waaronder shiatsu. Deze oude Japanse massagetherapie is niet alleen ontspannend, maar heeft ook talloze voordelen voor zowel lichaam als geest.

 

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een traditionele Japanse massagetherapie die zich richt op het balanceren van de levensenergie in het lichaam. Het woord shiatsu betekent letterlijk 'vingerdruk' in het Japans, en dat is precies wat deze techniek inhoudt. Tijdens een shiatsusessie gebruikt de therapeut zijn of haar vingers, duimen, handpalmen, ellebogen en soms zelfs knieën om zachte druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam. Zo kunnen bepaalde blokkades worden opgeheven en worden de zelfgenezende krachten van het lichaam geactiveerd. 

De therapeut voert eerst een grondige evaluatie uit om je specifieke behoeften te begrijpen. Vervolgens zal hij of zij met behulp van verschillende shiatsutechnieken druk uitoefenen op de relevante punten. Deze technieken omvatten kneden, strekken, tikken en draaien. De druk is meestal stevig maar comfortabel, en de cliënt blijft gekleed tijdens de behandeling.

 

Wanneer kan shiatsu nuttig zijn?

  1. Stress en spanning: shiatsu is bijzonder effectief in het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het helpt het zenuwstelsel te kalmeren en kan de algehele geestelijke en lichamelijke spanning verminderen.

  2. Pijnlijke spieren en gewrichten: shiatsumassage kan helpen bij het verlichten van pijn en spanning in spieren en gewrichten. Dit kan nuttig zijn voor mensen met rug-, nek- of schouderpijn, artritis ...

  3. Hoofdpijn en migraine: shiatsu kan de doorbloeding verbeteren en spierspanning verminderen, wat kan bijdragen aan het verlichten van hoofdpijn en migraine.

  4. Spijsverteringsproblemen: bij sommige mensen kan shiatsu helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van problemen zoals een opgeblazen gevoel, constipatie en maagklachten.

  5. Slaapproblemen: shiatsu heeft een ontspannend effect en kan zo bijdragen aan een betere slaapkwaliteit voor mensen met slapeloosheid of andere slaapstoornissen.

  6. Emotionele problemen: shiatsu kan helpen bij het verminderen van stressgerelateerde emotionele problemen. Het kan een gevoel van welzijn en emotionele balans bevorderen.

  7. Immunsysteemondersteuning: regelmatige shiatsubehandelingen kunnen het immuunsysteem versterken, waardoor het lichaam beter bestand is tegen ziekten.
     

Zelfs als je geen specifieke gezondheidsproblemen hebt, kan shiatsu dienen als een preventieve maatregel om je algemene welzijn te bevorderen en stress op afstand te houden.

Heb je specifieke medische aandoeningen of ben je zwanger? Vermeld dit zeker tijdens het verkennend gesprek met de shiatsutherapeut voor je eerste behandeling. 

Shiatsumassage in onze Well2DAY-centra

Je kan een afspraak boeken in onze Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mechelen. 

Leden van Solidaris Antwerpen betalen 34 euro voor een lichaamsmassage, niet-leden 45 euro. Een voetmassage kost 20 euro voor leden en 27 euro voor niet-leden. 

Maak een afspraak