Overslaan en naar de inhoud gaan

Rookstopbegeleiding

Wil je stoppen met roken op een veilige manier, met ondersteuning en op jouw maat?

Stoppen met roken is een slimme, maar niet zo evidente beslissing. Onderzoek toont aan dat de kans om effectief te stoppen (en het vol te houden) veel groter is als je professioneel wordt begeleid. We werken met erkende tabakologen, masters Psychologie of gezondheidswerkers met een interuniversitaire opleiding Tabakologie en Rookstopbegeleiding.
 

Wat doet de tabakoloog?

In een 1ste gesprek beoordeelt hij of zij jouw verslaving op lichamelijk, psychologisch en gedragsmatig vlak. Hoeveel rook je, je hoeveelste stoppoging is dit, welke functie heeft roken in jouw leven, waar sta je voor open … ?

Daarna informeert de tabakoloog je over de mogelijke manieren om van je verslaving af te geraken. In de volgende gesprekken werk je een persoonlijke strategie uit om te stoppen. De tabakoloog luistert, motiveert en ondersteunt je bij bijvoorbeeld valkuilen of moeilijke momenten.

In het kader van de Werelddag tegen tabak kunnen rokers bij onze tabakologen gratis terecht voor een screening op 28 mei 2022, waarbij je longleeftijd wordt opgemeten, een CO-meting wordt uitgevoerd en een afhankelijkheidstest wordt afgenomen. Momenteel zijn deze sessies volzet, maar je kan je aanmelden voor de wachtlijst: 03 285 43 53 of Well2DAY@devoorzorg.be, met vermelding 'screening tabakoloog'.

Staat stoppen met roken op je lijstje, maar nog niet bovenaan? Tijdens het webinar 'Stoppen met roken, het kan!' (23 mei 2022) geeft tabakologe Danielle Joris je meer info over de mechanismen achter verslaving, hoe het rookstopproces in elkaar zit, hoe je valkuilen herkent en vermijdt ...

 

 

Waar kan je terecht?

 

Well2DAY-centra:

  • Antwerpen, Amerikalei 110
  • Turnhout, de Merodelei 19.

Als je een afspraak annuleert minder dan 24 uur voor de afspraak plaatsvindt, wordt er 100 % van de gereserveerde consultatie in rekening gebracht.

I already know what giving up feels like. I want to see what happens if I don't.

Neila Rey

Locaties in uw buurt