Overslaan en naar de inhoud gaan

Rookstopbegeleiding

Wil je stoppen met roken op een veilige manier, met ondersteuning en op jouw maat?

Stoppen met roken is een slimme, maar niet zo evidente beslissing. Onderzoek toont aan dat de kans om effectief te stoppen (en het vol te houden) veel groter is als je professioneel wordt begeleid. We werken met erkende tabacologen, masters Psychologie of gezondheidswerkers met een interuniversitaire opleiding Tabacologie en Rookstopbegeleiding.
 

Wat doet de tabacoloog?

In een 1ste gesprek beoordeelt hij of zij jouw verslaving op lichamelijk, psychologisch en gedragsmatig vlak. Hoeveel rook je, je hoeveelste stoppoging is dit, welke functie heeft roken in jouw leven, waar sta je voor open … ?

Daarna informeert de tabacoloog je over de mogelijke manieren om van je verslaving af te geraken. In de volgende gesprekken werk je een persoonlijke strategie uit om te stoppen. De tabacoloog luistert, motiveert en ondersteunt je bij bijvoorbeeld valkuilen of moeilijke momenten.

 

Waar kan je terecht?

Well2DAY-centra:

  • Antwerpen, Amerikalei 110
  • Mechelen, D. Boucherystraat 17
  • Turnhout, de Merodelei 19.

Als je een afspraak annuleert minder dan 24 uur voor de afspraak plaatsvindt, wordt er 100 % van de gereserveerde consultatie in rekening gebracht.

 

Maak een afspraak

  • Boek je afspraak online. Je kan zelf een moment kiezen dat jou past.

  • Bel naar 03 285 43 53 (maandag tot donderdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16.30 uur, vrijdag van 9 tot 12.30 uur). 
  • Stuur een mail naar Well2DAY@solidaris.be. Bezorg ons je gegevens (naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum) en vermeld de locatie waar je een afspraak wenst en voor welke discipline/activiteit. 

I already know what giving up feels like. I want to see what happens if I don't.

Neila Rey

Locaties in uw buurt