Overslaan en naar de inhoud gaan

Rookstopbegeleiding

Wil je stoppen met roken op een veilige manier, met ondersteuning en op jouw maat?

Stoppen met roken is een slimme, maar niet zo evidente beslissing. Onderzoek toont aan dat de kans om effectief te stoppen (en het vol te houden) veel groter is als je professioneel wordt begeleid. We werken met erkende tabakologen, masters Psychologie of gezondheidswerkers met een interuniversitaire opleiding Tabakologie en Rookstopbegeleiding.

In het kader van de Werelddag tegen tabak (31 mei 2019) kunnen rokers bij onze tabakologen gratis terecht voor een screening, waarbij je longleeftijd wordt opgemeten, een CO-meting wordt uitgevoerd en een afhankelijkheidstest wordt afgenomen. Je kan op 25 mei 2019 een afspraak maken bij de tabakologen in de Well2DAY-centra in Antwerpen en Turnhout. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.  

We organiseren naar aanleiding hiervan ook gratis infosessies ‘De elektronische sigaret en andere rookstopmiddelen’
 

Wat doet de tabakoloog?

In een 1ste gesprek beoordeelt hij of zij jouw verslaving op lichamelijk, psychologisch en gedragsmatig vlak. Hoeveel rook je, je hoeveelste stoppoging is dit, welke functie heeft roken in jouw leven, waar sta je voor open … ?

Daarna informeert de tabakoloog je over de mogelijke manieren om van je verslaving af te geraken. In de volgende gesprekken werk je een persoonlijke strategie uit om te stoppen. De tabakoloog luistert, motiveert en ondersteunt je bij bijvoorbeeld valkuilen of moeilijke momenten.

 

Waar kan je terecht?

Well2DAY-centra:

  • Antwerpen, Amerikalei 110
  • Turnhout, de Merodelei 19.

I already know what giving up feels like. I want to see what happens if I don't.

Neila Rey

Locaties in uw buurt