Overslaan en naar de inhoud gaan
Zwangerschapsyoga Antwerpen en Geel

De voordelen van zwangerschapsyoga

De zwangerschap is een bijzondere fase. Het is uiteraard niet alleen rozengeur en maneschijn, er zijn ook enkele mindere leuke kantjes aan. Er bestaan gelukkig heel wat tools om daarmee om te gaan. Eentje ervan is zwangerschapsyoga. Deze yogavorm heeft een positieve invloed op het emotioneel welzijn van de toekomstige mama, maar ook op lichamelijk vlak kan het een gunstig effect hebben. Ook je baby krijgt de voordelen mee. We sommen de voordelen even op. 

 

  • Fysieke voorbereiding op de geboorte

Zwangerschapsyoga bestaat uit zachte houdingen, ademhalingstechnieken en bekkenbodemoefeningen die specifiek zijn ontworpen om het lichaam van de aanstaande moeder voor te bereiden op de uitdagingen van de bevalling. Deze oefeningen versterken de spieren, verbeteren de flexibiliteit en bevorderen een gezonde houding.
 

  • Stressvermindering en ontspanning

Stress en angst horen bij een zwangerschap. Zwangerschapsyoga integreert bepaalde elementen van mindfulness en meditatie, die die gevoelens onder controle helpen te houden. Het biedt een moment van rust en ontspanning, waardoor aanstaande moeders meer in contact komen met zichzelf en hun groeiende baby.
 

  • Verbinding met de baby

Yoga moedigt je aan om bewust contact te maken met je baby. Dit creëert een gevoel van verbondenheid en liefde, waardoor de zwangerschap een nog diepere betekenis krijgt.
 

  • Bevordering van een gezonde houding

Heb je last van rugpijn of andere lichamelijke ongemakken? Zwangerschapsyoga legt de nadruk op een goede lichaamshouding, wat helpt bij het verlichten van rugpijn. Het draagt ook bij aan een gezonde uitlijning van de wervelkolom, wat voordelig is voor zowel moeder als baby.
 

  • Ademhalingstechnieken voor ontspanning en bevalling

Ademhalingsoefeningen zijn een integraal onderdeel van zwangerschapsyoga. Ze leren aanstaande moeders gecontroleerd en diep te ademen. Dit is niet alleen kalmerend, maar helpt ook voor een efficiëntere ademhaling tijdens de bevalling.
 

  • Community en ondersteuning

Alle deelnemers in een zwangerschapsyogales maken dezelfde reis. Dit creëert een ondersteunende omgeving waarin ervaringen worden gedeeld en vriendschappen kunnen ontstaan.
 

  • Herstel na de bevalling

De voordelen van zwangerschapsyoga eindigen niet met de bevalling. Veel oefeningen en ademhalingstechnieken die je tijdens de zwangerschap leerde, kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van een snel herstel en het opbouwen van kracht na de bevalling.
 

Zwangerschapsyoga in Antwerpen en Geel

In januari en maart 2024 starten er in onze Well2DAY-centra in Antwerpen en Geel reeksen zwangerschapsyoga. De reeksen bestaan uit 6 lessen en zijn geschikt tussen week 14 en 32 van de zwangerschap. 

Leden van Solidaris Antwerpen betalen slechts 50 euro, niet-leden 90 euro. 

Schrijf je in