Overslaan en naar de inhoud gaan
De verschillen tussen shiatsu- en klassieke massage

Het verschil tussen shiatsu- en klassieke massage

Massages bestaan al duizenden jaren. In China en India was massage 4000-5000 jaren geleden een onderdeel van de klassieke geneeskunde, de oude Grieken en Egyptenaren genoten al van ontspannende massages ... Door de eeuwen heen zijn er verschillende technieken ontwikkeld om lichaam en geest te ontspannen en in balans te brengen. Bij ons kan je terecht voor shiatsu- en klassieke massages. Beide bevorderen je welzijn, maar er zijn belangrijke verschillen in de technieken, doelen en effecten. 
 

  • Behandelmethodes en technieken

Klassieke massage: richt zich voornamelijk op het kneden van de spieren en technieken zoals effleurage, petrissage, frictie, tapotement en vibratie. Deze technieken maken gespannen spieren los, verbeteren de bloedcirculatie en verminderen pijn en stijfheid. Er wordt meestal gebruikt gemaakt van een massageolie. 

Shiatsumassage: maakt gebruik van drukpunten en meridianen (energiebanen) in het lichaam om de natuurlijke energiestroom te bevorderen. De therapeut past druk toe (met de duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of zelfs knieën) op specifieke punten langs de meridianen om blokkades op te heffen en het lichaam in balans te brengen. De behandeling wordt bovenop de kledij gegeven. Draag dus zeker comfortabele kledij die niet te hard knelt. 
 

  • Effecten

Klassieke massage: de effecten van klassieke massage zijn onder meer spierontspanning, verbeterde circulatie, verhoogde flexibiliteit, stressvermindering en algemeen welzijn. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van een diepere slaap.

Shiatsumassage: vertrekt vanuit een holistische visie die niet alleen fysieke, maar ook emotionele en spirituele aspecten van gezondheid aanpakt. De effecten zijn vergelijkbaar met die van klassieke massage, maar shiatsu richt zich ook op het herstellen van het evenwicht van de energiebanen in het lichaam, wat kan leiden tot een dieper gevoel van ontspanning en welzijn.
 

  • Doelen

Klassieke massage: het verlichten van spierspanning en pijn, het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit, het stimuleren van de bloedsomloop en het bevorderen van algeheel welzijn.

Shiatsumassage: het hoofddoel is het herstellen van het evenwicht van de energie in het lichaam om gezondheid en welzijn te bevorderen: de verlichting van fysieke symptomen, emotionele ontspanning, stressvermindering en een dieper bewustzijn van het lichaam.

Je kan in onze Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout terecht voor ontspannende shiatsu- en klassieke massages. Je kan telkens kiezen uit enkele mogelijkheden (lichaams- of voetmassage, nek-en schouder- of gelaatsmassage). Leden van Solidaris Antwerpen genieten van voordelige tarieven.

Maak een afspraak