stoppen met roken dankzij hypnose is iets waar ik over aan het denken om dit in de zeer nabije toekomst te doen. Hebben jullie hier ervaring mee? Getuigenissen? Heb al veel geprobeerd; champix, pleisters, kauwgom, spray,rookstopboek(2jaar met gestopt)…. maar nu kan ik het echt niet lang volhouden met pleisters dus overweeg ik hypnose als laatse optie….

Goed dat je ons contacteert ivm stoppen met roken.
Hypnose is echter geen "bewezen methode" om te stoppen met roken. Het kan wat angst wegnemen en je motivatie versterken, maar je stopt niet vanzelf.
De andere middelen die je vermeldt zijn dat wel , echter het zijn geen wondermiddelen. Ze werken enkel tegen de ontwenningsverschijnselen. Motivatie is belangrijk, maar ook een goede aanpak. Roken is een verslaving en het duurt enkele maanden voor je de automatische gewoonte afleert.
Met rookstopbegeleiding bij de tabakoloog heb je veel meer kans op succes. Je kan er meer over lezen op de w2day website. En je betaalt minder als lid. Wil je meer weten over stoppen met roken dan verwijs ik graag naar de website van www.tabakstop.be

Christine Plets

Beantwoord door Christine Plets

Christine is gegradueerde ziekenhuisverpleegster en erkend tabakologe. Ze werkt als tabakologe-teamco├Ârdinator bij Tabakstop. Ze schoolde zich bij in oosterse en westerse technieken die rust en lichaamsbewustzijn integreren.