Overslaan en naar de inhoud gaan
Alt header

Online advies

Recent advies

 • Stress op het werk kan verschillende oorzaken hebben. Als je het gevoel hebt dat de situatie ernstig is neem je best contact op met een psycholoog of psychotherapeut. Er zijn enkele algemene dingen die je kan doen om tot rust te komen. Bewaak je grenzen en probeer op tijd aan te voelen wanneer het je te veel wordt. Een kleine pauze en ademhalingsoefeningen kunnen dan wonderen doen. Vaker ‘nee’ zeggen en de werkdag echt afsluiten kunnen ook helpen.

  Maak zelf een afspraak

 • In het dagelijks leven ademen we vaak onvolledig en incorrect. Yoga leert ons het belang van de ademhaling. Door middel van oefeningen worden we bewust van onze ademhaling. Zo leer je diep en volledig ademhalen. Yoga kan dus helpen bij ademhalingsproblemen. Bij hartpatiënten moeten we goed bekijken wat net het probleem is. Yoga kan hier heilzaam zijn, maar het is belangrijk om te weten wat we kunnen en mogen doen. Ook voor evenwichtsstoornissen geldt dit. We kunnen zeker en vast samen met jullie bekijken welke opties er zijn.

  Maak zelf een afspraak

 • Zoetstoffen zoals aspartaam en stevia hebben geen invloed op je bloedsuikergehalte. Ze leveren minder energie waardoor ze de bloedwaarden niet beïnvloeden. Fructose, maltose, maïssiroop en honing zijn broertjes van gewone suiker. Ze bevatten evenveel energie en hebben dus wel een impact op de bloedwaarden. Hiermee moet je dus zeker oppassen.

  Maak zelf een afspraak

 • Een zachte vorm van yoga met de focus op de ademhaling kan heel heilzaam zijn voor astma. Hatha yoga of pranayama zijn hier voorbeelden van. Voor een sterker en strakker lichaam zijn energieke vormen van yoga beter. Vinyasa yoga, hot yogao en asthanga yoga stimuleren vetverlies.

  Maak zelf een afspraak

 • Omega 6 behoort tot de essentiële vetten. Samen met omega 3 is het een belangrijk bestanddeel. Vaak komen beide in combinatie voor. Het is belangrijk dat je voeding meer omega 3 dan omega 6 bevat. Olijfolie, koolzaadolie of margarine bevatten veel omega 3. Ook vette vis is een goede bron aan omega 3. Afwisseling is dus belangrijk.

  Maak zelf een afspraak

 • Wanneer je ouder wordt is het moeilijker om af te vallen. Je energieverbruik neemt af en dus moet je compenseren door meer te bewegen. Brood zelf is geen dikmaker. Volkoren of bruin brood zorgt voor een langer verzadigingsgevoel waardoor je minder zal eten. Vaak is het net het beleg dat er voor zorgt dat je niet vermagert. Kies bijvoorbeeld voor magere belegsoorten en beleg je brood niet te dik. Beleg met veel suiker zoals chocoladepasta’s zijn ook uit den boze.

  Maak zelf een afspraak

 • Omgaan met stress kan op verschillende manieren. Enkele mogelijkheden zijn relaxatieoefeningen waarbij je vanuit je buik ademt, beweging, mindfulness, yoga, meditatie… Sommige methodes vragen wat inzet en training maar kunnen heel wat vruchten afwerpen. Ook deskundige begeleiding kan helpen. Psychologische begeleiding kan mogelijk ook helpen. Een psycholoog kan nagaan wat de oorzaak van stress is en hoe je dit kan oplossen.

  Maak zelf een afspraak

 • Als je op een gezonde manier wil afvallen kan je tussen de 0,5 en 1 kilo per week verliezen. Om 1 kilo af te vallen moet je 7000 kcal minder eten of extra verbranden. Dat betekent dat je per dag 1000 kcal minder moet eten of extra moet verbranden. De impact van sport hangt af van je lengte, gewicht en leeftijd.

  Maak zelf een afspraak