Overslaan en naar de inhoud gaan
Yoga Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout

Yoga - overzicht

Wil je ontspannen of net een stevige work-out? Yoga heeft verschillende vormen en stijlen. In onze Well2DAY-centra bieden we ook verschillende yogavormen aan:

  • Antwerpen
    • Okido yoga (dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur): Japanse yogavorm met aspecten uit de oosterse geneeskunde en Indische yoga.
       
  • Geel
    • Kundalini yoga (zondag van 10 tot 11.30 uur): er wordt gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, waarbij de ademhaling een centrale plaats inneemt. Deze yogavorm werkt direct in op het zenuwstelsel - waardoor het effect snel voelbaar is - en is geschikt voor iedereen. De oefeningen dragen bij tot een betere conditie, zelfvertrouwen, zelfdiscipline ...
    • Tao yin yoga (dinsdag van 20 tot 21 uur): Chinese yogavorm die al duizenden jaren oud is en deel uitmaakt van universal healing tao. Ook wel de '5 elementenyoga' genoemd. Tao yin betekent letterlijk 'het sturen van energie'. Het is een rustige yogavorm waarvoor geen specifieke lenigheid of voorkennis nodig is en die dus voor iedereen geschikt is. De oefeningen zijn er op gericht het lichaam te openen en in balans te brengen. Het stretchen en de oefeningen zijn niet alleen gericht op de spieren, maar ook op de pezen, ligamenten en gewrichten. 
       
  • Heist-op-den-Berg 
    • Hatha yoga (donderdag van 20 tot 21 uur): klassieke yogavorm die via ademhalingswerk en fysieke asanas (houdingen) streeft naar balans en eenheid. Je vertrekt vanuit het bewust aansturen van lichaam en adem, met als doel rust in je hoofd. In een Hatha yogales ga je op zoek naar je eigen grenzen zonder te forceren. Dat kan fysiek, maar ook mentaal een uitdaging vormen. Hatha staat voor krachtig: deze yogavorm heeft als doel 'jezelf te versterken' en is toegankelijk voor elke leeftijd.
       
  • Herentals
    • Kundalini yoga (dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur): er wordt gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, waarbij de ademhaling een centrale plaats inneemt. Deze yogavorm werkt direct in op het zenuwstelsel - waardoor het effect snel voelbaar is - en is geschikt voor iedereen. De oefeningen dragen bij tot een betere conditie, zelfvertrouwen, zelfdiscipline ...
       
  • Mechelen
    • ​​​​​​​Raja yoga (zondag van 10 tot 11.15 uur): de ‘koninklijke’ of klassieke yoga. Deze yogamarga (= weg) verwijst naar het authentieke yogageschrift 'De yogasutra's' van Shri Patanjali, een wetenschappelijk en filosofisch werk waarin onder andere de 8 treden worden beschreven en een definitie van yoga wordt gegeven: "Yoga is het stilleggen van de gedachtengolven en de geest". Zo kan je je verbinden met je diepste rust en vrede. 
    • Lu jong yoga (dinsdag van 20 tot 21 uur): Lu jong, ook wel Tibetaanse Healing Yoga genoemd, betekent letterlijk 'lichaam transformatie'. Deze yogavorm is gebaseerd op de Tibetaanse geneeskunde en de 5 natuurelementen. Met de nodige aandacht voor vorm, beweging en ademhaling tijdens de lessen, versterken de oefeningen de wervelkolom, maken ze het lichaam soepel en krachtig en brengen ze de geest tot rust. Lu jong start vanuit je eigen beweeglijkheid en is zeer toegankelijk en geschikt voor elke leeftijd.
       
  • Turnhout
    • Yoga en eutonie (donderdag van 20.30 tot 21.30 uur): in deze les worden yoga en eutonie (een methode om je lichaamsbewustzijn te verfijnen) gecombineerd tot een zachte, bewuste en mindfulnessgerichte les. Zo kom je enerzijds tot rust en anderzijds verken je je eigen lichaamsmogelijkheden, om beter om te gaan met spanning, stijfheid en pijn. Het helpt je om geleidelijk aan meer souplesse te vinden in je dagelijkse manier van bewegen. Iedereen is welkom, ongeacht je ervaring. Je doet mee naar eigen mogelijkheden en waar nodig biedt de lesgeefster een aangepaste oefening aan.  

Yoga bij Well2DAY

Leden van Solidaris Antwerpen betalen 7 euro per les, niet-leden betalen 12 euro. Voor een 10-beurtenkaart betalen leden 55 euro en niet-leden 110 euro. 

Schrijf je in