Overslaan en naar de inhoud gaan
voordelig naar de logopedist

Voordelig naar de logopedist

Een logopedist heeft een breed werkveld. Iedereen wel dat spraakstoornissen in dit pakket zitten, maar verder behandelen ze ook leer- of taalproblemen, neurologische stoornissen (slikproblemen of taalproblemen als gevolg van een hersenbloeding), stemproblemen ... En dit zowel bij kinderen als bij volwassenen.
 

Als ouder is het moeilijk om in te schatten wanneer je kind ondersteuning nodig heeft door een logopedist. Je kan een afspraak maken bij een logopedist op eigen initiatief, maar ook op doorverwijzing (via de neus-, keel- en oorarts, school of CLB). Voor bepaalde behandelingen is een doorverwijzing nodig om recht te hebben op een tegemoetkoming. De logopedist geeft je hier verdere uitleg over.
 

Iedereen heeft recht op de wettelijke terugbetaling, maar daarnaast heeft De VoorZorg nog een tegemoetkoming voor leden. Deze terugbetaling is verschillend per ziekenfonds.


Bij de Well2DAY-logopedisten krijgen leden van De VoorZorg provincie Antwerpen bovendien de 1ste 5 sessies gratis, als je recht hebt op de wettelijke tegemoetkoming. Val je onder het aanvullend voordeel? Dan krijg je 5,51 euro extra terugbetaald.


Je vindt de Well2DAY-logopedisten in de Well2DAY-centra in Geel, Herentals en Mechelen. Je kan een afspraak maken via 03 285 43 53 of Well2DAY@devoorzorg.be.