Overslaan en naar de inhoud gaan
Tips om thuis te sporten

Tips om thuis te sporten

Bijna iedereen wil meer bewegen, maar het is niet altijd makkelijk om eraan te beginnen. En zeker niet om het vol te houden. Waar, hoe, wanneer, wat … Heel wat vragen, die ons er vaak van weerhouden om eraan te beginnen. Maar je kan ook bewegen of sporten in je eigen living, zonder grote apparaten aan te schaffen. Zo vergroot je je kans om het vol te houden.

 

  • Stel een realistisch doel
    Geen trainingsdoel hebben of een doel opstellen dat op voorhand onhaalbaar is: zeer demotiverend. Stel daarom steeds realistische, kleine doelen voorop. Dus niet meteen: ‘ik wil 20 kg afvallen of 100 push-ups doen’, maar eerder ‘ik wil binnen 4 weken 2 kg afvallen of 20 push-ups kunnen doen’. Zo is de kans groter dat je je doel haalt, wat voor meer motivatie zorgt.

     
  • Zoek een work-out die bij jou past
    Zoek op voorhand een work-out die bij jou past én die past bij je doelstelling. Er bestaan verschillende sites en apps die meerdere work-outs aanbieden op basis van je wensen, je mogelijkheden en doelen. Meerdere trainingsschema’s hebben zorgt ervoor dat je meer afwisseling hebt, wat de kans op sleur beperkt.

     
  • Beloon jezelf
    Een beloning bij het behalen van je (tussentijdse) doelstelling geeft je motivatie nog een grotere boost. Beloon jezelf dan niet met eten (tenzij het gezond is natuurlijk), maar bijvoorbeeld wel met een uitstapje of een geschenk.

     
  • Plan vaste momenten in
    Een nadeel van thuis sporten: het is verleidelijk om je work-out over te slaan en gewoon op de bank te zitten. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om je work-out op voorhand in te plannen. Prik bijvoorbeeld 2 dagen per week, met vaste tijdstippen. En plan je andere afspraken en verplichtingen hierrond. Beschouw je work-out dus als een vaste afspraak, waar je niet onderuit kan. Nog beter: zoek een trainingsmaatje, zodat je nog net iets meer verplicht wordt en je elkaar bijvoorbeeld kan corrigeren bij het uitvoeren van oefeningen.

     
  • Zoek een geschikte ruimte
    Een lege kelder of zolder is de ideale ruimte om te sporten. Als je die luxe niet hebt, is het nuttig om op voorhand een geschikte ruimte vrij te maken. Zorg ervoor dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt, zonder dat de TV of de tafel in gevaar komen.

     
  • Zoek de juiste outfit
    Een geschikte outfit waar je je goed in voelt, zorgt voor meer motivatie. Al is het vaak vooral uit schuldgevoel omdat je te veel geld hebt uitgegeven aan die mooie sportschoenen of die perfect zittende broek …

     
  • Share it (na afloop)
    Onderzoek wijst uit dat je sportplannen delen via sociale media vaak een negatief effect heeft op het effectief doorzetten van die plannen. Je prestaties na afloop delen heeft dan weer een positief effect: een schouderklopje van je vrienden of erkenning zorgt voor extra motivatie.

     
  • Het halve werk …
    Heb je vandaag toch écht geen zin? Verplicht jezelf er dan steeds toe om toch de helft van je work-out te doen. Dit vergroot de kans dat je je volledige work-out alsnog doet. En in het slechtste geval heb je toch de helft gedaan.

Personal training (in kleine groep)

Onze professionele personal trainers begeleiden je in kleine groep, met laagdrempelige oefeningen.

Schrijf je snel in