Overslaan en naar de inhoud gaan
Shiatsu

Shi-wat-su?

Heb je stramme spieren, weinig energie of nood aan ontspanning? Een shiatsumassage stimuleert de zelfgenezende krachten van je lichaam, zorgt voor een goede balans tussen je lichaam en je geest. En bovenal heeft het een verkwikkend effect.

 

Drukpunten

Shiatsu is een oosterse massagetechniek die meer dan 3 000 jaar oud is. Het is gebaseerd op het principe dat levensenergie via meridianen door het lichaam loopt. Deze punten worden gestimuleerd door er druk op uit te oefenen. ‘Shi’ betekent vinger en ‘atsu’ druk. Naast de vingers worden ook de handpalmen, voeten, knieën en ellebogen gebruikt om druk te zetten. De shiatsumasseur stelt je bij de eerste behandeling enkele vragen over je medische achtergrond, voedingspatroon en leefstijl, om op basis daarvan de gepaste drukpunten te stimuleren.

De behandeling gebeurt op een futon (speciale vloermat) of een lage massagetafel. Tijdens de behandeling blijf je volledig gekleed en wordt er geen olie gebruikt. Het is aangeraden om makkelijke, loszittende kledij te dragen. 
 

Positieve effecten

Een shiatsumassage is zeer ontspannend. Het zorgt voor een goede balans tussen je lichaam en je geest. Daarnaast doet het je energie stromen, stimuleert het het zelfgenezend vermogen van je lichaam en kan het pijnklachten verminderen. Shiatsu heeft een preventieve werking, maar het kan ook bestaande problemen signaleren.

Een shiatsumassage kan nuttig zijn bij o.a. stress, nek- en rugklachten, stijve gewrichten, vermoeidheid, hoofdpijn, circulatiestoornissen, spijsverteringsproblemen, slapeloosheid …

Korting op shiatsumassages

Maak een afspraak