Overslaan en naar de inhoud gaan
webinar schermgebruik

Online webinar 'Schermgebruik bij (bijna-)tieners - ook in tijden van Corona'

Hippe tiktok-video’s maken, skins kopen van Fortnite, extra likes op instagram of finstagram, streaks verdienen op snapchat, appen met de vrienden… . Social media en internet zijn onderdeel van het dagelijks leven van tieners en spelen een rol in hun ontwikkeling. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ze er noodgedwongen nóg meer naar overgeschakeld, met o.a. de online lessen en sociale connectie met de klasgenoten. Zelfs ook jongere kinderen worden versneld in de digitale wereld gelanceerd. Recent onderzoek wijst dan ook op ‘meer schermtijd in huis’ dan vóór corona. 
 

Misschien geniet jouw tiener wel stiekem van deze versoepelde schermtijden? Wordt de grotere vrijheid gebruikt om door het wereldwijde web te surfen op zoek naar wat hen boeit? Is de verleiding groot om te whatsappen met vrienden bij online les? Nieuwe vragen stellen zich! Als ouder gaat het wel wat snel en twijfel je misschien over de juiste aanpak.

 

In deze gratis webinar (op maandag 15 juni 2020, van 20 tot 21 uur) bespreekt mediapedagoog Davy Nijs hoe je als ouder je (pre-)tiener hierin kan begeleiden en opvoeden aan de hand van concrete tips & tricks. Tijdens en na de sessie kan je vragen stellen.

 

Het webinar is gratis. Inschrijven kan hier.