Overslaan en naar de inhoud gaan
Ondersteuning voor kinderen

Ondersteun je kind 360 °

Het was een speciaal schooljaar, maar het einde is in zicht. Voor sommige ouders een opluchting, terwijl anderen met de handen in het haar zitten. Waar kan je terecht als je kind niet de beoogde resultaten haalt of door de omstandigheden een achterstand heeft opgelopen? Well2DAY streeft naar een totaaloplossing, waarbij je kind 360 ° ondersteund wordt, zonder lange wachtlijsten. Hieronder vind je een overzichtje van de problemen waarmee onze professionals je kind (en jou) kunnen helpen.

 

Kinderpsycholoog

Individuele begeleiding (vanaf 5 jaar)

Onze kinderpsychologen ondersteunen je kind bij

  • emotionele problemen: scheiding van ouders, nieuw samengesteld gezin, rouw, angst, faalangst, depressieve gevoelens …
  • gedragsproblemen
  • sociale problemen: weinig vrienden, niet voor jezelf durven opkomen, pesten …
  • hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, ADHD, concentratieproblemen …
  •  

Tijdens het eerste gesprek wordt het kind vergezeld door een ouder. Afhankelijk van de problematiek en het kind zelf kan de psycholoog beslissen om de volgende consultaties alleen met het kind te werken of om de ouders erbij te betrekken.
 

Ledenprijs per gesprek: 28 euro in plaats van 56 euro (maximum 12 sessies per kalenderjaar, vanaf de 13de sessie krijg je een kleinere korting)

Locaties: Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Mechelen en Turnhout

 

Diagnostisch onderzoek

  • Intelligentieonderzoek (4 tot 15 jaar): wil je weten wat de capaciteiten van je kind zijn? De kinderpsycholoog brengt via gestandaardiseerde vragen en opdrachten (WPPSI of WISC III) het begrip, inzicht en de probleemoplossende vaardigheden in kaart.
  • Neuropsychologisch onderzoek (6 tot 15 jaar): heeft je kind problemen met de visuomotoriek, aandacht, concentratie, het geheugen of is het heel impulsief? Met deze test kan een stoornis in het autismespectrum of een non-verbale leerstoornis ook worden gediagnostiseerd.
     

Ledenprijs per onderzoek: 112 euro in plaats van 200 euro (maximum 2 onderzoeken per gezin)

Locaties: Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Mechelen en Turnhout

 

Logopedist

Vroeger behandelden logopedisten voornamelijk spraakstoornissen, maar nu helpen ze je kind ook bij leerproblemen (rekenen, lezen of schrijven), taalproblemen (woordenschat of zinsbouw) ...

Je kan bij onze logopedisten terecht op eigen initiatief of op doorverwijzing van de school, CLB, arts of neus-, keel- en oorarts … 
 

Ledenvoordeel: afhankelijk van de problematiek en je ziekenfonds is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk: hetzij via het RIZIV (75 %), hetzij via de aanvullende verzekering (verschillend per ziekenfonds). De logopedist informeert je hierover. De Well2DAY-logopedisten werken aan RIZIV-tarieven. Je krijgt de eerste 5 sessies gratis als je recht hebt op de wettelijke terugbetaling. Val je onder het aanvullend voordeel? Dan krijg je 5,51 euro extra terugbetaald.

Locaties: Well2DAY-centra in Geel, Herentals en Mechelen.

 

Leerkracht

Onze leerkracht helpt je kind met bepaalde leerstof in het basisonderwijs (van 5 tot 13 jaar) of met het structureren, plannen en verwerken van leerstof (van 5 tot 18 jaar). Door de individuele coaching kan je kind weer op eigen kracht verder op school en beent het de opgelopen achterstand bij.

 

Ledenprijs per sessie: 21 euro in plaats van 37 euro (vanaf de 14de sessie in een kalenderjaar betaal je 30 euro).

Locaties: Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Herentals en Turnhout (online begeleiding tot september 2020) en Well2DAY-spot Antwerpen-Linkeroever.