Overslaan en naar de inhoud gaan
groepssessies najaar 2021

Groepssessies vanaf september

Onze groepssessies starten terug vanaf september, op voorwaarde dat de coronamaatregelen dit toelaten. We houden uiteraard steeds rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften. Je kan je nu reeds inschrijven voor volgende trainingen, infosessies en reeksen:

 

Documentaire 'De roze wolk' (+ nabespreking)

De buitenwereld verwacht dat je als kersverse moeder op een roze wolk zweeft. Of dat denken we toch. 1 op de 10 vrouwen krijgt te maken met een postnatale depressie. En toch wordt er weinig over gesproken.

In deze documentaire brengt Anne-Marieke Graafmans (zelf ervaringsdeskundige) het verhaal van 4 moeders die na de bevalling niet meteen het moedergevoel te pakken kregen, maar vooral het gevoel hadden geen goede moeder te zijn. Een openhartige en intieme documentaire die het taboe rond postnatale depressie doorbreekt. Na afloop is er een nabespreking voorzien.

In samenwerking met VIVA-SVV.

Gratis voor iedereen. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Mechelen en Turnhout.


 

Gezonde voeding op verwijzing - Halt2Diabetes

Een gezonde leefstijl helpt diabetes type 2 voor meer dan de helft te voorkomen. In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico gericht aan te pakken.

Gratis (op voorschrift van de huisarts). In het Well2DAY-centrum in Heist-op-den-Berg (van september tot december)


 

Infosessie 'Actief en gezond ouder worden'

We worden allemaal ouder, met de bijhorende kwaaltjes en ongemakken. Maar je hebt het zelf in de hand: je kan zelf de regie overnemen door een gezonde en actieve richting aan je leven te geven, rekening houdend met je lichamelijke limieten en dus op je eigen tempo en maat. Hoe je dat doet – op geestelijk én lichamelijk gebied – leer je tijdens deze infosessie.

Gratis voor iedereen. In de 6 Well2DAY-centra.
 


Personal training (in kleine groep)

Onder begeleiding van een professionele personal coach leer je in kleine groep eenvoudige oefeningen waar zowel conditie als kracht stapsgewijs wordt opgebouwd. De trainer houdt rekening met ieders mogelijkheden en zorgt voor voldoende variatie en uitdaging in de oefeningen. Er wordt weinig tot geen materiaal gebruikt, waardoor je makkelijk thuis verder kan oefenen. De reeks bestaat uit 6 sessies.

48 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 96 euro voor niet-leden. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Herentals, Mechelen en Turnhout (vanaf september).


 

Pilates

Pilates traint meerdere spiergroepen tegelijk en verbetert je uithouding en conditie. Na ongeveer 8 weken is het ook effectief bij lage rugproblemen. De pilateslessen staan onder begeleiding van gecertificeerde pilatesinstructeurs, in gevarieerde groepen: jong, oud, veel of weinig conditie … De reeksen bestaan uit 10 lessen.

55 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 120 euro voor niet-leden. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Mechelen en Turnhout (vanaf september). Wees er snel bij, er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar!


 

Samen afvallen (in groep)

Een diëtist begeleidt je stapsgewijs naar een gezonde levensstijl. De reeks bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur. Er komen verschillende thema’s aan bod: wat is een haalbaar doel, hoe stel je een gezonde maaltijd samen, hoe overwin je struikelblokken, hoe lees je etiketten …? Je krijgt praktische tips en informatie en we werken in kleine groep samen naar een gezonde levensstijl toe. Deze sessies zijn specifiek gericht op mensen met een BMI hoger dan 25.

80 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 200 euro voor niet-leden. In het Well2DAY-centrum in Herentals (vanaf september).


 

Verbindende communicatie

Iedereen kan zich wel een situatie voor de geest halen van communicatie die moeilijk loopt, zeker als er sprake is van spanningen of onenigheid. Vaak stelt er zich dan een vervelende keuze: je stelt je vriendelijk op, maar hebt het gevoel dat je te veel toegevingen doet. Of je stelt je hard op, maar dat legt druk op de relatie. Er is een derde weg: niet als tegenstanders, maar als partners kijken naar de situatie en de belangen. Verbindende communicatie helpt je om trouw te blijven aan wat je zelf belangrijk vindt én oog te hebben voor wat de andere nodig heeft. De reeks bestaat telkens uit 4 sessies.

75 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 150 euro voor niet-leden. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Heist-op-den-Berg, Mechelen en Turnhout (vanaf september).


 

Workshops EHBO bij kinderen

Weet jij wat je moet doen als je kind zwaar valt, een allergische reactie vertoont of zich verslikt in eten …? Eerste hulp kan levens redden.

Je kan bij ons terecht voor:

  • workshop reanimatie bij baby's en kinderen (verstikking, reanimatietechnieken, AED-toestel ...)
  • infosessie ziektes en wondzorg bij baby's en kinderen (algemene slachtofferbenadering, bewustzijnsverlies, brandwonden, verstuikingen ...).

Gratis voor iedereen. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel en Mechelen. 


 

Klankschalenconcerten

Iedere klankschaal is uniek en geeft een ander geluid. Kenmerkend is het rijke geluid, met veel boventonen. De klanken van de verschillende schalen vormen een mooi samenspel en hebben een zeer rustgevend effect. Tijdens een klankschalenconcert lig je in een beperkte groep in een ruimte. De klanktherapeut komt ook rond met de klankschalen. Dit geeft je een uniek gevoel en ervaring, zowel in lichaam als geest.

7 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 14 euro voor niet-leden. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg en Herentals (in oktober).


 

Meditatie

Pieker je veel of voel je je rusteloos? Heb je het gevoel dat er niet genoeg tijd is in een dag om alles gedaan te krijgen? Meditatie helpt je om rust te vinden en je aandacht aan te scherpen, zodat je als het ware meer tijd creëert. Hierdoor beleef je zaken intenser en bewuster en haal je meer uit het leven.

De meditatiesessies (met inzichts- en concentratiemeditaties) gaan door in kleine groep, waardoor er voldoende aandacht is voor persoonlijke begeleiding. Deze sessies zijn nuttig voor iedereen, ook als je al een mindfulnesstraining volgde.

Vrijwillige bijdrage. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Herentals en Mechelen (in september, oktober en december).


 

Mindfulness

Leef je op ‘automatische piloot’ of doe je dingen zonder erbij stil te staan? Wie kent dit niet, in onze vluchtige maatschappij? Heel wat problemen (zowel geestelijk als lichamelijk) zijn hieraan te wijten. We laten vervelende zaken aanwezig zijn en missen zo de goede dingen. Wil je weten of mindfulness iets voor jou is? Kom dan naar 1 van de gratis kennismakingssessies. Daarnaast organiseren we basistrainingen voor volwassenen.

Kennismakingssessies: gratis voor iedereen.
Basistraining (8 sessies): 175 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 285 euro voor niet-leden.

In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Herentals en Turnhout. 


 

Ouder-kindyoga

Bij ouder-kindyoga ga je samen met je (klein)kind aan de slag. De oefeningen zijn speciaal op kindermaat, waarbij de samenwerking tussen ouder en kind centraal staat. De lessen zijn bedoeld voor kinderen tussen 4 en 10 jaar (in het gezelschap van 1 ouder).

42 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 72 euro voor niet-leden. In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Heist-op-den-Berg en Mechelen.


 

Stoelyoga

Ben je minder mobiel of is het voor jou omwille van lichamelijke ongemakken moeilijk om yoga te doen op de traditionele manier? Deze milde yogavorm zorgt ervoor dat je toch lichamelijk actief bent en dat je je bewuster wordt van je lichaam, maakt je spieren en gewrichten soepeler en leert je om spanningen los te laten. De oefeningen worden uitgevoerd op en rond een stoel en zijn rustig en niet zwaar. Een stoelyogales bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen en verschillende lichaamshoudingen en meditatie. De reeks bestaat uit 8 sessies.

56 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 96 euro voor niet-leden. In de Well2DAY-centra in Antwerpen en Geel.


 

Yoga

Yoga is prettig en werkzaam voor iedereen. Het helpt je om te ontspannen, maakt je lichaam sterker en leniger, geeft je meer energie en leert je anders in het leven te staan. De yogalessen vinden plaats in kleine groepen, waardoor er voldoende aandacht is voor persoonlijke begeleiding. Per regio bieden we verschillende yogavormen aan: van rustig en ontspannend tot een stevige work-out. 

Per les: 7 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 12 euro voor niet-leden.
10-beurtenkaart: 55 euro voor leden, 110 euro voor niet-leden.

In de 6 Well2DAY-centra (vanaf september).


 

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga maakt je lichaam niet alleen sterker, het versterkt ook de band tussen jou en je ongeboren kind. Daarnaast brengt het je tot rust, zorgt het ervoor dat je je lichaam beter leert kennen en bereidt het je – geestelijk en lichamelijk – voor op je bevalling. De reeks bestaat uit 6 sessies en is toegankelijk voor vrouwen die tussen 14 en 32 weken zwanger zijn. Tijdens de lessen wordt aandacht gegeven aan ontspanning, bewustzijn, ademhaling, (yoga)houdingen, beweging en massage.

42 euro voor leden van De VoorZorg provincie Antwerpen, 72 euro voor niet-leden. In de Well2DAY-centra in Antwerpen en Geel (vanaf september).