Overslaan en naar de inhoud gaan
Tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

Een gezond tussendoortje kiezen

Een gezond tussendoortje, wat kies je dan? De supermarkt ligt vol met zogenaamd ‘gezonde tussendoortjes’. Ze lijken echter vaak gezonder dan ze daadwerkelijk zijn. Ook voor tussendoortjes is het belangrijk dat ze niet alleen vullen, maar ook dat ze goede voedingsstoffen aanleveren.

  • Groenten
    Groenten zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen en bevatten amper kilocalorieën. Je kan ze eten als rauwkost of in een lekkere (magere) soep. Je kan ook rauwkost eten met een lekker yoghurtdip of hummus.

 

  • Fruit
    Fruit kan ook perfect als tussendoortje. Het bevat wel een hoeveelheid suiker, beperk je dus tot 2 à 3 stuks per dag. Nood aan variatie? Kies eens voor een fruitsalade of fruitsaté.

 

  • Noten
    Noten passen perfect in een gezond eetpatroon en kunnen ook als tussendoortje dienen. Kies voor de ongezouten noten en beperk je portie tot een handje (25-35 gram) per dag.

 

  • Eieren
    Eieren zijn gezond en lekker. Ze bevatten veel eiwitten, wat zorgt voor een goede verzadiging. Een gekookt ei kan perfect als tussendoortje.

 

  • Zuivel
    Probeer eens voor (magere) yoghurt of een sojavariant als tussendoortje. Kies hier voor een variant zonder toegevoegde suikers.

 

Let op: ook gezonde tussendoortjes kunnen best wat calorieën bevatten. Zorg er dan ook voor dat je je portie beperkt en zo ook je calorie-inname onder controle houdt.