Geef je huid extra aandacht in de winterperiode

19 november 2018

Geef je huid extra aandacht in de winterperiode

19 november 2018

Het wordt kouder, het waait vaker en harder en onze huid wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Je huid heeft het zwaar te verduren. Je past je huidverzorging dan ook best aan aan de omstandigheden.

Gelaat
Een intense, vochtinbrengende crème is geen overbodige luxe. Het beschermt je huid tegen de invloeden van de kou. Dit hoeft niet meteen een vette crème te zijn, maar bij een extreem droge huid kan dit wel nuttig zijn. Blijft je huid droog aanvoelen? Dan probeer je best een andere crème. Vraag indien nodig advies aan je huisarts, apotheker of schoonheidsspecialiste.

Gebarsten lippen
Heb je droge en gebarsten lippen? Dan heb je snel de neiging om ze te bevochtigen met je tong, maar dit zorgt alleen maar voor meer uitdroging. Gebruik een lippenbalsem, bij voorkeur met UV-filter. Producten op basis van wax beschermen je lippen tegen invloeden van buitenaf, maar ze verzorgen je lippen niet.

UV-bescherming
Het wordt dan wel winter, maar dat betekent niet dat je je niet moet beschermen tegen de zon. Factor 15 is voldoende, maar voorzie een hogere factor als er sneeuw ligt en er een felle zon staat. Want ook in de winter kan je verbranden.

Handen en voeten
Smeer je handen na elke wasbeurt in met een handcrème. Een handcrème is vaak vettiger dan een handlotion en trekt minder snel in, maar het beschermt je handen wel beter. Vermijd contact met koude als je handen nog nat zijn. Draag zo vaak mogelijk handschoenen. Ook onze voeten hebben het zwaar te verduren in warme, vochtige schoenen. Breng voor het slapen een vette crème aan op je voeten en trek ruimzittende sokken aan.

Enkele algemene tips tegen een droge huid:

  • Neem niet te vaak een warm bad, want dit droogt je huid nog verder uit.
  • Breng een vochtinbrengende crème aan als de huid nog een beetje vochtig is.
  • Drink voldoende water, zodat je huid goed gehydrateerd is en elastischer blijft.
  • Gebruik een milde zeep of vochtinbrengende bad- en doucheproducten.
  •  Wol is lekker warm, maar vermijd rechtstreeks contact met de huid, om irritatie te voorkomen. Gebruik het dus vooral als buitenste laag.
  • Ga niet naar buiten met natte haren, want zo droogt je hoofdhuid uit.

Wil je genieten van een ontspannende huidverzorging of heb je huidproblemen? Onze huidverzorgers geven je tips en een behandeling die afgestemd zijn op jouw huidtype.