Overslaan en naar de inhoud gaan
Is falafel gezond?

Is falafel gezond?

Falafel is een heerlijke gefrituurde bal of pastei gemaakt van kikkererwten, kruiden en specerijen. Het komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is nu populair over de hele wereld. Maar is falafel gezond? 

Falafel heeft een aantal voordelen voor de gezondheid, zoals veel eiwitten, vezels, ijzer en foliumzuur. Het kan ook helpen om het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen en constipatie voorkomen. Falafel heeft echter ook enkele nadelen, zoals veel calorieën, vet en natrium. Het kan ook een opgeblazen gevoel en gas veroorzaken en het kan allergenen zoals gluten of sesam bevatten.

Dus: moeten we falafel eten of niet? Nou, het hangt ervan af hoe vaak en hoeveel je het eet en hoe je het klaarmaakt (gefrituurd of in de oven, met veel saus of met groentjes ...). Als je falafel af en toe en met mate eet, kan het een smakelijke en voedzame aanvulling op je dieet zijn. Maar als je het te vaak en te veel eet, kan het ongezond zijn en gewichtstoename en andere problemen veroorzaken.

De waarheid over falafel is dat het op zichzelf niet goed of slecht is. Het gaat erom hoe je het eet. Geniet verantwoord van je falafel en geniet van elke hap!

Heb je vragen over gezonde voeding?

Onze diëtisten geven je advies op maat. Leden van Solidaris Antwerpen genieten van een korting op de marktprijzen.

Meer info