Overslaan en naar de inhoud gaan
Goede planning

Een goede planning is een deel van het werk

Plannen helpt je op weg

Voorbereiding is de helft van het werk. Door je goed voor te bereiden en te plannen maak je het jezelf gemakkelijker om gezonde keuzes te maken. Heb je een heel drukke, vermoeiende dag achter de rug en kom je thuis met razende honger? Dan is de kans groot dat je geen zin hebt om nog te bedenken wat je wil eten, inkopen te doen én een gezonde maaltijd te koken. Door alvast een aantal voorbereidingen te treffen en te plannen wordt het alvast een stuk gemakkelijker om een gezond patroon op te bouwen.

Een aantal tips die kunnen helpen:

  • Bekijk voor de start van de week hoe je week er ongeveer zal uitzien. Moet je lange dagen werken? Heb je een dag vrij? Heb je nog een aantal activiteiten gepland? Maak op basis hiervan een plan van aanpak. Welke dagen heb je voldoende tijd om te koken en welke dagen kan je beter terugvallen op een (gezonde) eerder bereide diepvriesmaaltijd?
  • Maak ook alvast een lijstje van wat je die week zal koken. Door hier even rustig tijd voor vrij te maken kan je voldoende variatie in je menu brengen en kan je alvast je boodschappen bundelen.
  • Zorg ervoor dat je steeds een hoeveelheid diepvriesgroenten in huis hebt. Heb je geen verse producten in huis? Dan heb je steeds nog een voorraad in de diepvries. Deze kunnen perfect ter vervanging van verse groenten.
  • Ga je inkopen doen? Maak dan op voorhand een boodschappenlijstje. Dit zal je helpen om niet in de verleiding te komen om (ongezonde) producten te kopen die je eigenlijk niet nodig had.
  • Bereid je soep? Maak dan steeds een grote hoeveelheid en vries deze in aparte porties in. Haal de soep ‘s avonds uit de diepvries en laat ontdooien in de koelkast, op die manier heb je de volgende middag of avond alvast een lekkere kom soep om op te eten.

 

Veel succes!