Overslaan en naar de inhoud gaan
Yoga Antwerpen, Geel en Heist-op-den-Berg

Beschikbare plaatsen yoga

Wil je je inschrijven voor de yogasessies? Er zijn momenteel nog plaatsen in onze Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg en Turnhout:

 

  • Turnhout

Yoga en eutonie (donderdag van 20.30 tot 21.30 uur) - NIEUW vanaf 18 november 2021
In deze les worden yoga en eutonie (een methode om je lichaamsbewustzijn te te verfijnen) gecombineerd tot een zachte, bewuste en mindfulnessgerichte les. Zo kom je enerzijds tot rust en anderzijds verken je je eigen lichaamsmogelijkheden, om beter om te gaan met spanning, stijfheid en pijn. Het helpt je om geleidelijk aan meer souplesse te vinden in je dagelijkse manier van bewegen. Iedereen is welkom, ongeacht je ervaring. Je doet mee naar eigen mogelijkheden en waar nodig biedt de lesgeefster een aangepaste oefening aan.  

 

  • Heist-op-den-Berg:

Hatha yoga (donderdag van 20 tot 21 uur)
Hatha yoga is een klassieke yogavorm die via ademhalingswerk en fysieke asanas (houdingen) streeft naar balans en eenheid. Je vertrekt vanuit het bewust aansturen van lichaam en adem, met als doel rust in je hoofd. Oordelen en vergelijken worden overboord gegooid. In de plaats daarvan wordt ruimte gecreëerd om met zachtheid naar binnen te kijken. In een Hatha yogales ga je op zoek naar je eigen grenzen zonder te forceren. Dat kan fysiek, maar ook mentaal een uitdaging vormen. Hatha staat voor krachtig: deze yogavorm heeft als doel 'jezelf te versterken'.

 

  • Geel: 

Kundalini yoga (zondag van 10 tot 11.30 uur)
Er wordt gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, waarbij de ademhaling een centrale plaats inneemt. Deze yogavorm werkt direct in op het zenuwstelsel - waardoor het effect snel voelbaar is - en is geschikt voor iedereen. De oefeningen dragen bij tot een betere conditie, zelfvertrouwen, zelfdiscipline ...Tao Yin yoga (dinsdag van 20 tot 21 uur)
Tao yin is een Chinese yogavorm die al duizenden jaren oud is en deel uitmaakt van universal healing tao. Het wordt soms ook wel de '5 elementenyoga' genoemd. Tao yin betekent letterlijk 'het sturen van energie'. 'Yi' betekent de kracht van geest, oog en hart. 'In' betekent richting geven. Het geeft dus richting aan je energie, met geest, oog en hart. Het is een rustige yogavorm waarvoor geen specifieke lenigheid of voorkennis nodig is en die dus voor iedereen geschikt is. De oefeningen zijn er op gericht het lichaam te openen en in balans te brengen. Het stretchen en de oefeningen zijn niet alleen gericht op de spieren, maar ook op de pezen, ligamenten en gewrichten. Als onze spieren ontspannen zijn, kan het lichaam openen. Het is de bedoeling ruimte te maken in je lichaam. Door de geopende ruimte kan er meer energie stromen en krijgen we meer souplesse en vitaliteit.


 

  • Herentals:

Kundalini yoga (dinsdag van 18 tot 19 uur)
Er wordt gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, waarbij de ademhaling een centrale plaats inneemt. Deze yogavorm werkt direct in op het zenuwstelsel - waardoor het effect snel voelbaar is - en is geschikt voor iedereen. De oefeningen dragen bij tot een betere conditie, zelfvertrouwen, zelfdiscipline ...
​​​​​​​

 

Inschrijven kan via 03 285 43 53, Well2DAY@devoorzorg.be of via onze website.