Overslaan en naar de inhoud gaan
activiteiten 2021

Activiteiten voorjaar 2021

Ons voorjaar is weer goed gevuld met allerlei activiteiten, oud en nieuw: pilates, personal training, documentairevoorstellingen van De roze wolk, infosessies rond liefdevol opvoeden en allergieën en voedingsinterolanties … Natuurlijk houden we op elk moment rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften en maatregelen en waar mogelijk voorzien we een online alternatief. Benieuwd naar wat we in petto hebben?

 

Pieker je veel of voel je je rusteloos? Heb je het gevoel dat er niet genoeg tijd is in een dag om alles gedaan te krijgen? Meditatie helpt je om rust te vinden en je aandacht aan te scherpen, zodat je als het ware meer tijd creëert. Hierdoor beleef je zaken intenser en bewuster en haal je meer uit het leven.

In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Herentals en Mechelen.

Vrije bijdrage.

 

In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico gericht aan te pakken. In 6 groepssessies van 1,5 uur begeleidt een diëtist je praktijkgericht  en ga je aan de slag met eetgewoonten en hoe gezonder te eten. Deze groepssessies worden georganiseerd voor personen met een FINDRISC groter of gelijk aan 12 en zijn, in het kader van HALT2Diabetes, gratis op verwijzing door de huisarts.

In het Well2DAY-centrum in Heist-op-den-Berg (vanaf januari 2021).

Gratis, enkel op doorverwijzing van je huisarts.

 

Het uitgangspunt van verbindende communicatie is de intentie om met de ander te verbinden door bewuste keuzes te maken in je communicatie. Verbindende communicatie helpt je om trouw te blijven aan wat je zelf belangrijk vindt én oog te hebben voor wat de andere nodig heeft. De training bestaat uit 4 sessies van telkens 2 uur.

In de 6 Well2DAY-centra.

75 euro voor leden, 150 euro voor niet-leden.

 

Volgens wetenschappelijke studies is mindfulness effectief bij het leren omgaan met klachten zoals angst, spanning, piekeren, slapeloosheid, vermoeidheid, chronische pijn en zelfs bij herval van depressie of burn-out. Wil je weten of mindfulness iets voor jou is? Kom dan naar 1 van de gratis kennismakingssessies. Daarnaast organiseren we basistrainingen voor volwassenen.

Wegens de coronamaatregelen zullen sommige kennismakingssessies en een deel van de trainingen online doorgaan. Deze online sessies zorgen voor verbinding binnen de groep en met de lesgevers en worden volgens de feedback als positief ervaren door de deelnemers.

In de 6 Well2DAY-centra (en waar mogelijk online).

Kennismakingssessies: gratis voor iedereen.
Basistraining (8 sessies): 175 euro voor leden, 285 euro voor niet-leden.

 

Een professionele personal coach leert je in kleine groep eenvoudige oefeningen waar zowel conditie als kracht stapsgewijs wordt opgebouwd. De trainer houdt rekening met ieders mogelijkheden en zorgt voor voldoende variatie en uitdaging in de oefeningen. Er wordt weinig tot geen materiaal gebruikt, waardoor je makkelijk thuis verder kan oefenen. De reeks bestaat uit 6 sessies.

In de 6 Well2DAY-centra (vanaf februari 2021)

48 euro voor leden, 96 euro voor niet-leden.

 

Zwangerschapsyoga maakt je lichaam niet alleen sterker, het versterkt ook de band tussen jou en je ongeboren kind. Daarnaast brengt het je tot rust, zorgt het ervoor dat je je lichaam beter leert kennen en bereidt het je – geestelijk en lichamelijk – voor op je bevalling. De reeks bestaat uit 6 sessies en is toegankelijk voor vrouwen die tussen 14 en 32 weken zwanger zijn. Tijdens de lessen wordt aandacht gegeven aan ontspanning, bewustzijn, ademhaling, (yoga)houdingen, beweging en massage.

In de Well2DAY-centra in Antwerpen en Geel (vanaf februari 2021).

42 euro voor leden, 72 euro voor niet-leden.

 

Pilates traint meerdere spiergroepen tegelijk en verbetert je uithouding en conditie. Na ongeveer 8 weken is het ook effectief bij lage rugproblemen. De lessen worden begeleid door gecertificeerde pilatesinstructeurs, in gevarieerde groepen: jong, oud, veel of weinig conditie … Opgelet: wegens de omstandigheden bestaat deze reeks slechts uit 8 lessen.

In de 6 Well2DAY-centra (vanaf februari 2021).

44 euro voor leden, 96 euro voor niet-leden.

 

Een diëtist begeleidt je stapsgewijs naar een gezonde levensstijl. De reeks bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur. Er komen verschillende thema’s aan bod: wat is een haalbaar doel, hoe stel je een gezonde maaltijd samen, hoe overwin je struikelblokken, hoe lees je etiketten …? Je krijgt praktische tips en informatie en we werken in kleine groep samen naar een gezonde levensstijl toe. Deze sessies zijn specifiek gericht op mensen met een BMI hoger dan 25. 


In de Well2DAY-centra in Antwerpen en Mechelen (vanaf februari 2021)

80 euro voor leden, 200 euro voor niet-leden.

 

Weet jij wat je moet doen als je kind zwaar valt, een allergische reactie vertoont of zich verslikt in eten …? Eerste hulp kan levens redden.

Je kan bij ons terecht voor:

  • workshop reanimatie bij baby's en kinderen (verstikking, reanimatietechnieken, AED-toestel ...)
  • infosessie ziektes en wondzorg bij baby's en kinderen (algemene slachtofferbenadering, bewustzijnsverlies, brandwonden, verstuikingen ...).

In de Well2DAY-centra in Antwerpen,  Heist-op-den-Berg en Herentals (in februari en maart, in het najaar ook in de Well2DAY-centra in Geel en Mechelen)

      Gratis voor iedereen.

 


Iedere klankschaal is uniek en geeft een ander geluid. Kenmerkend is het rijke geluid, met veel boventonen. De klanken van de verschillende schalen vormen een mooi samenspel en hebben een zeer rustgevend effect.

In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg en Herentals.

7 euro voor leden, 14 euro voor niet-leden.

 

Hoe maak je een kind op een positieve manier duidelijk dat bepaald gedrag niet gewenst is? Het is een moeilijke vraag, waar heel wat ouders mee worstelen. Instinctief hebben we vaak de neiging om afkeurend te reageren, maar dit kan negatieve gevolgen hebben voor het gedrag en het zelfbeeld van het kind. Tijdens deze infosessie sta je stil bij de manier waarop je reageert op het gedrag van je kind en de gevolgen die daaruit voortkomen.

In samenwerking met VCOK – Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang.

In de Well2DAY-centra in Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout (in april 2021).
 

Gratis voor iedereen.

 

Dirk Peeraer is geschoold als klassiek arts, maar hij voelde al snel dat er iets ontbrak en legde zich toe op de studie van de oosterse geneeswijzen. Hij heeft een open visie en verenigt beide werelden in zijn diagnoses en therapie. In deze infosessie vertelt hij meer over zijn filosofie, de vijf-elementenleer en de meerwaarde en aanpak van beide geneeswijzen.

Op 8 april 2021 in het Well2DAY-centrum in Mechelen.

Gratis voor iedereen.

 

De buitenwereld verwacht dat je als kersverse moeder op een roze wolk zweeft. Of dat denken we toch. 1 op de 10 vrouwen krijgt te maken met een postnatale depressie. En toch wordt er weinig over gesproken.

In deze documentaire brengt Anne-Marieke Graafmans (zelf ervaringsdeskundige) het verhaal van 4 moeders die na de bevalling niet meteen het moedergevoel te pakken kregen, maar vooral het gevoel hadden geen goede moeder te zijn. Een openhartige en intieme documentaire die het taboe rond postnatale depressie doorbreekt. Na afloop is er een nabespreking voorzien.

In samenwerking met VIVA-SVV.

In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Mechelen en Turnhout (in april en mei 2021).

Gratis voor iedereen.

 

Ben je minder mobiel of is het voor jou omwille van lichamelijke ongemakken moeilijk om yoga te doen op de traditionele manier? Deze milde yogavorm zorgt ervoor dat je toch lichamelijk actief bent en dat je je bewuster wordt van je lichaam, maakt je spieren en gewrichten soepeler en leert je om spanningen los te laten. De oefeningen worden uitgevoerd op en rond een stoel en zijn rustig en niet zwaar.

Een stoelyogales bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen en verschillende lichaamshoudingen en meditatie. 

De reeks bestaat uit 8 sessies.

In de Well2DAY-centra in Antwerpen en Geel (vanaf april 2021).

56 euro voor leden, 96 euro voor niet-leden.

 

Ken jij het verschil tussen voedingsallergieën, -intoleranties en -gevoeligheden? Heb je al eens gehoord van een pseudo-allergie? Hoe kom je te weten of je een allergie hebt? Kan je allergieën voorkomen? Onze voedings- en dieetdeskundigen vertellen je er alles over tijdens deze infosessie en geven je tips.


In de 6 Well2DAY-centra (in juni 2021).

Gratis voor iedereen.
 

 

Meer info of inschrijven?

Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is telkens beperkt.

03 285 43 53
Well2DAY@devoorzorg.be