Activiteiten voorjaar 2019

7 januari 2019

Activiteiten voorjaar 2019

7 januari 2019

Een handig overzichtje van alle geplande Well2DAY-activiteiten in het voorjaar van 2019.

Voor deze activiteiten is inschrijving vereist. Dit kan via 03 285 43 53 of Well2DAY@devoorzorg.be.

Workshops EHBO bij kinderen
In deze workshops leer je wat je moet doen als je kind zich verslikt in eten, zwaar valt, zich verbrandt … De workshop bestaat telkens uit 2 sessies.
Gratis, zowel voor leden als voor niet-leden.

Littekenspreekuur
Dokters Lieve De Cuyper en Cynthia Lafaire zijn verbonden aan het brandwondencentrum van Antwerpen (Oscare). Ze geven je informatie over de behandeling van je litteken(s) en de te verwachten resultaten.
Prijs: 28,11 euro, waarvan 52 % wordt terugbetaald door het RIZIV.

Meditatie
Meditatie helpt je om rust te vinden en je aandacht aan te scherpen. Hierdoor beleef je zaken intenser en bewuster en haal je meer uit het leven. De meditatiesessies (met inzichts- en concentratiemeditaties) gaan door in kleine groep, waardoor er voldoende aandacht is voor persoonlijke begeleiding. Deze sessies zijn nuttig voor iedereen, ook als je reeds een mindfulnesstraining volgde.
Vrije bijdrage.

Mindfulness
We organiseren gratis kennismakingsessies en basistrainingen voor volwassenen.
Kennismakingssessies: Gratis, zowel voor leden als voor niet-leden.
Iedereen mindful (training van 8 sessies): 165 euro voor leden, 275 euro voor niet-leden.

Yoga en kinderyoga
Vanaf nu is er ook yoga voor volwassenen in ons Well2DAY-centrum in Heist-op-den-Berg.
Prijs voor 1 sessie: 7 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden.
Prijs voor een 10-beurtenkaart: 55 euro voor leden, 110 euro voor niet-leden.

Infosessie ‘darmen en voeding’
De kern van ons immuunsysteem bevindt zich in onze darmen, en volgens onderzoek hangen onze emoties zelfs samen met onze darmgezondheid. Intoleranties, allergieën, aandoeningen, medicatie … Ze hebben allemaal invloed op onze darmen, en vaak geldt ook het omgekeerde. Onze diëtisten vertellen je tijdens deze infosessies alles over de darmen en de invloed van voeding.
Gratis, zowel voor leden als voor niet-leden.

‘Samen afvallen’
Ga samen met ons de challenge aan om aan een gezonde levensstijl te werken, en daarbij gezamenlijk 2500 kg af te vallen. Je ontvangt 2 keer per week (gedurende 3 maanden) professioneel advies, weetjes en tips rond gezonde voeding, beweging … Naast de online begeleiding organiseren we ook begeleiding (telkens bestaande uit 2 bijeenkomsten) in kleine groep door een diëtist in onze Well2DAY-centra.
Gratis, zowel voor leden als voor niet-leden.

Personal training
Een professionele personal coach leert je in kleine groep eenvoudige oefeningen waar zowel conditie als kracht stapsgewijs wordt opgebouwd. De trainer houdt rekening met ieders mogelijkheden en zorgt voor voldoende variatie en uitdaging in de oefeningen. Er wordt weinig tot geen materiaal gebruikt, waardoor je makkelijk thuis verder kan oefenen.
Prijs voor 6 sessies: 42 euro voor leden, 84 euro voor niet-leden.

Klankschalenconcerten
Iedere klankschaal is uniek en geeft een ander geluid. Kenmerkend is het rijke geluid, met veel boventonen. De klanken van de verschillende schalen vormen een mooi samenspel en hebben een zeer rustgevend effect. Tijdens een klankschalenconcert lig je in een beperkte groep in een ruimte.
Prijs per sessie: 7 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden.

We organiseren dit voorjaar ook infosessies rond de e-sigaret (gegeven door onze tabakologen) en infosessies ‘Als je kleine spruit je wakker hebt’. Meer info hierover volgt snel.