Overslaan en naar de inhoud gaan
activiteiten najaar 2020

Activiteiten najaar 2020

Ons najaar is weer goed gevuld met allerlei trainingen, infosessies en workshops. Zowel nieuw als bestaand. Een handig overzichtje:

 

 • Infosessie oosterse en westerse geneeswijzen verenigd

  Dirk Peeraer is geschoold als klassiek arts, maar hij voelde al snel dat er iets ontbrak en legde zich toe op de studie van de oosterse geneeswijzen. Hij heeft een open visie en verenigt beide werelden in zijn diagnoses en therapie. In deze infosessie vertelt hij meer over zijn filosofie, de vijf-elementenleer en de meerwaarde en aanpak van beide geneeswijzen.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Heist-op-den-Berg, Mechelen en Turnhout.

  Gratis voor iedereen.

   
 • Infosessie slapen en slaapproblemen

  Evelien Dams (psycholoog en slaapcoach) vertelt je wat slaap is, waarom we het nodig hebben en wat er allemaal kan mislopen. Natuurlijk geeft ze ook praktische tips om je nachtrust te verbeteren.

  In de Well2DAY-centra in Herentals en Turnhout.


  Gratis voor iedereen.

   
 • Infosessie 'opgeruimd staat netjes: meer rust in je hoofd'

  Leen Mercelis, gecertificeerd opruimcoach, geeft je tijdens deze infosessie praktische en duurzame tips en tools om afscheid te nemen van overvolle kasten, om zo meer tijd voor jezelf te creëren.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout.

  Gratis voor iedereen.

   
 • Gezonde voeding op verwijzing - Halt2Diabetes

  In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico gericht aan te pakken. In 6 groepssessies van 1,5 uur begeleidt een diëtist je praktijkgericht  en ga je aan de slag met eetgewoonten en hoe gezonder te eten. Deze groepssessies worden georganiseerd voor personen met een FINDRISC groter of gelijk aan 12 en zijn, in het kader van HALT2Diabetes, gratis op verwijzing door de huisarts.

  In het Well2DAY-centrum in Heist-op-den-Berg.

  Gratis, enkel op doorverwijzing van je huisarts.

   
 • Littekenspreekuur

  Dokters Cynthia Lafaire en Lieve De Cuyper zijn allebei reconstructief chirurg bij het brandenwondencentrum van ZNA Stuivenberg en verbonden aan Oscare. Ze geven je informatie over de behandeling van je litteken(s) en de te verwachten resultaten. Afhankelijk van de aard van jouw litteken verwijzen ze je door voor een geschikte behandeling: camouflagetherapie, littekenmassage, laserbehandeling, medische tatoeage, dermabrasie, peelings …

  In de Well2DAY-centra in Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mechelen.

  Je betaalt 29 euro. Je krijgt een deel terugbetaald door het RIZIV.

   
 • Personal training

  Een professionele personal coach leert je in kleine groep eenvoudige oefeningen waar zowel conditie als kracht stapsgewijs wordt opgebouwd. De trainer houdt rekening met ieders mogelijkheden en zorgt voor voldoende variatie en uitdaging in de oefeningen. Er wordt weinig tot geen materiaal gebruikt, waardoor je makkelijk thuis verder kan oefenen. De reeks bestaat uit 6 sessies.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout.

  48 euro voor leden, 96 euro voor niet-leden.

   
 • Pilates

  Pilates traint meerdere spiergroepen tegelijk en verbetert je uithouding en conditie. Na ongeveer 8 weken is het ook effectief bij lage rugproblemen. De lessen worden begeleid door gecertificeerde pilatesinstructeurs, in gevarieerde groepen: jong, oud, veel of weinig conditie … De lessen worden gegeven in reeksen van 10 sessies.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout.

  55 euro voor leden, 120 euro voor niet-leden.

   
 • Samen afvallen (in groep)
   

  Een diëtist begeleidt je stapsgewijs naar een gezonde levensstijl. De reeks bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur. Er komen verschillende thema’s aan bod: wat is een haalbaar doel, hoe stel je een gezonde maaltijd samen, hoe overwin je struikelblokken, hoe lees je etiketten …? Je krijgt praktische tips en informatie en we werken in kleine groep samen naar een gezonde levensstijl toe. Deze sessies zijn specifiek gericht op mensen met een BMI hoger dan 25. 

  In het Well2DAY-centrum in Antwerpen.

  80 euro voor leden, 200 euro voor niet-leden.
   

 • Verbindende communicatie

  Het uitgangspunt van verbindende communicatie is de intentie om met de ander te verbinden door bewuste keuzes te maken in je communicatie. Verbindende communicatie helpt je om trouw te blijven aan wat je zelf belangrijk vindt én oog te hebben voor wat de andere nodig heeft. De training bestaat uit 4 sessies van telkens 2 uur.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mechelen en Turnhout.

  75 euro voor leden, 150 euro voor niet-leden.

   
 • Workshops EHBO bij kinderen
   

  Weet jij wat je moet doen als je kind zwaar valt, een allergische reactie vertoont of zich verslikt in eten …? Eerste hulp kan levens redden.

  Je kan bij ons terecht voor:

  • workshop reanimatie bij baby's en kinderen (verstikking, reanimatietechnieken, AED-toestel ...)
  • infosessie ziektes en wondzorg bij baby's en kinderen (algemene slachtofferbenadering, bewustzijnsverlies, brandwonden, verstuikingen ...).

       In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mechelen.

      Gratis voor iedereen.

 

 • Klankschalenconcerten

  Iedere klankschaal is uniek en geeft een ander geluid. Kenmerkend is het rijke geluid, met veel boventonen. De klanken van de verschillende schalen vormen een mooi samenspel en hebben een zeer rustgevend effect.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg en Herentals.

  7 euro voor leden, 14 euro voor niet-leden.

   
 • Meditatie

  Pieker je veel of voel je je rusteloos? Heb je het gevoel dat er niet genoeg tijd is in een dag om alles gedaan te krijgen? Meditatie helpt je om rust te vinden en je aandacht aan te scherpen, zodat je als het ware meer tijd creëert. Hierdoor beleef je zaken intenser en bewuster en haal je meer uit het leven.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Herentals en Mechelen.

  Vrije bijdrage.

   
 • Mindfulness

  Volgens wetenschappelijke studies is mindfulness effectief bij het leren omgaan met klachten zoals angst, spanning, piekeren, slapeloosheid, vermoeidheid, chronische pijn en zelfs bij herval van depressie of burn-out. Wil je weten of mindfulness iets voor jou is? Kom dan naar 1 van de gratis kennismakingssessies. Daarnaast organiseren we basistrainingen voor volwassenen.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Turnhout.

  Kennismakingssessies: gratis voor iedereen.
  Basistraining (8 sessies): 175 euro voor leden, 285 euro voor niet-leden.


   
 • Ouder-kindyoga

  Bij ouder-kindyoga ga je samen met je (klein)kind aan de slag. De oefeningen zijn speciaal op kindermaat, waarbij de samenwerking tussen ouder en kind centraal staat. De lessen zijn bedoeld voor kinderen tussen 4 en 10 jaar (in het gezelschap van 1 ouder).

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Heist-op-den-Berg en Mechelen.

  42 euro voor leden (voor 1 ouder en 1 kind, 3 lessen), 72 euro voor niet-leden.

   
 • Yoga

  Vanaf september starten de yogalessen terug op. Ben je op zoek naar ontspanning, wil je soepeler worden of wil je een stevige work-out? We hebben voor ieder wat wils.

  In de Well2DAY-centra in Antwerpen, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mechelen.

  Per sessie: 7 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden.
  10-beurtenkaart: 55 euro voor leden, 110 euro voor niet-leden 


   
 • Screening voor rokers
  Rokers kunnen op zaterdag 21 november 2020 gratis bij onze tabakologen terecht voor een screening, waarbij je longleeftijd wordt opgemeten, een CO-meting wordt uitgevoerd en een afhankelijkheidstest wordt afgenomen.

  Gratis voor iedereen.

 

Meer info of een afspraak maken?
03 285 43 53
Well2DAY@devoorzorg.be