Overslaan en naar de inhoud gaan
Verbindende communicatie

“Ik leerde mijn gedachten vertalen naar gevoelens”

Anne (29) kwam via haar job in het sociaal werk in aanraking met verbindende communicatie. Het sprak haar zo aan dat ze zich erin wilde verdiepen. Dit deed ze door een training te volgen in ons Well2DAY-centrum in Antwerpen.

 

Wat verwachtte je van de training toen je je inschreef?
Anne: “Ik hoopte de basistheorie onder de knie te krijgen en enkele tools aangereikt te krijgen, om deze toe te passen op professioneel én privévlak. Professioneel om te verbinden met de anderen, privé om beter in verbinding te staan met mezelf en mijn gevoelens.

Door mijn werkervaring zijn mijn sociale skills met anderen redelijk goed geoefend. De communicatie met mezelf is daarentegen niet altijd zo helder. De cursus  –  de oefeningen en de theorie –  werkte dan ook verhelderend op dat vlak. Ik probeer vooral in communicatie mezelf de vertaling te maken van gedachten naar gevoelens, want dat is niet altijd makkelijk. Vanuit die gevoelens ga ik dan op zoek naar mijn eigen behoeften en hoe ik ze kan vervullen, zonder te blijven steken in de gedachtenmolen.

Ik kende de lesgevers uit de privésfeer, dus de connectie was heel goed. Ze namen uiteraard een professionele houding aan tijdens de training, waardoor de andere deelnemers niet wisten dat we elkaar kenden.”

 

Werden je verwachtingen ingelost?
Anne: “Absoluut! Ik heb enorm veel opgestoken. Ik keek elke week leergierig uit naar een nieuwe sessie. De cursusinhoud blijft echt hangen, waardoor je er vaak bewust mee bezig bent in je privéleven en tijdens het werk. Ik herken continu situaties die me doen denken aan de zaken die ik leerde tijdens de training. Daardoor ontwikkelt het thema zichzelf steeds verder. De good practices van de lesgevers – zoals het uitwerken van cases, rollenspellen … –  vond ik daarbij heel leerrijk.

Wil je ook anders leren communiceren?

Vanaf oktoberen organiseren we trainingen (4 lessen) in onze Well2DAY-centra in Mechelen en Turnhout. Leden van Solidaris betalen 75 euro, niet-leden 150 euro. 

Schrijf je in