Infosessie ‘Mindful op het werk’

Loop je op je tenen op de werkvloer?

Mindful zijn kan je overal, ook op je werk: in het moment blijven, relativeren en op een mildere en positieve manier naar jezelf en je taken kijken. Hans Kloosterman – mindfulness-, yoga- en meditatietrainer – geeft je tijdens deze infosessie tips om mindfulness in je professioneel leven te integreren.

Enkele voorbeeldjes:

Het werk begint op de werkvloer
Tijdens het ontbijt of op weg naar je werk snel je mail checken of dat voicemailbericht beluisteren dat je baas gisterenavond achterliet? De kans is groot dat je al opgefokt op je werk aankomt. Niet doen dus.

Begin de werkdag met rust
Heb je al een hele to do-lijst opgesteld? Leg die even opzij, ga rustig zitten, sluit je ogen en laat alle indrukken even op je inwerken. Focus je op je ademhaling. Hoe voel je je, wat ruik je … Daarna kan je je werk op een ontspannen manier aanvatten.

Taak per taak
Werk eerst de ene taak af, neem een kleine pauze en begin dan pas aan de volgende. Multi-tasken werkt niet.

Concentreer je op je ademhaling
Wordt het je even teveel? Concentreer je gedurende enkele minuten op je ademhaling. Dit is een natuurlijke manier om te kalmeren.

Wandel in het groen
Volgens onderzoek komt je brein in een meditatieve staat als je in het groen wandelt. Daardoor wordt je aandacht aangescherpt, maar reflecteer je ook. Ideaal als voorbereiding op een zware vergadering, om je gedachten tijdens de middagpauze te verzetten of als je een vergadering wil houden waarbij geen apparatuur vereist is.

Geniet van de kleine momenten
Een mooi uitzicht of een ontspannend gesprek met een collega? Door te genieten van de kleine dingen, krijg je een positieve werksfeer. Wees ook mindful tijdens het kijken of het praten: luister echt, laat de indrukken op je inwerken …

 

 Hans Kloosterman1  

Hans Kloosterman startte zijn carrière in de modewereld als   verantwoordelijke voor de in- en verkoop. Daarna richtte hij zijn eigen wervings- en selectiebureau op. In 2014 liet hij het bedrijf over aan zijn medewerkers om zich volledig toe te leggen op het lesgeven in yoga en meditatie.
Hans was 6 jaar monnik in opleiding in het Kagyu Vasjrayana instituut, een kleine kloostergemeenschap in Hoei. Sinds 2000 volgde hij verschillende opleidingen (onder andere een 3-jarige Hatha-opleiding en een 2-jarige meditatieopleiding) en verdiepte zich in het hindoeïsme en het boeddhisme. Hans geeft klassiek les in Hatha yoga, Chi Kung en verstillings-, analytische en non-duale meditatie én schreef het autobiografische boek ‘Van snob tot monnik’. Deze ruime basis gebruikt hij in zijn workshops, trainingen en retraites.

Tijdens de infosessies kan je de autobiografie “Van snob tot monnik” kopen met 50 % korting.

Prijs

Gratis, maar je moet vooraf inschrijven.

Waar en wanneer

 Antwerpen  Donderdag 29 november 2018
 Geel  Dinsdag 11 december 2018
 Mechelen  Woensdag 28 november 2018

Telkens van 19 tot 20.30 uur.