Overslaan en naar de inhoud gaan
Halt2Diabetes

Gezonde voeding op verwijzing - Halt2Diabetes

In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico gericht aan te pakken.

Voor de Provincie Antwerpen start HALT2Diabetes in de regio Mechelen- Heist-op-den-Berg. Dit wordt progressief uitgebreid.

 

Deelnemen als 45-plusser

  • Bereken jouw risico op www.gezondheidskompas.be.
  • Is je FINDRISC groter of gelijk aan 12? Druk jouw resultaten en jouw code af, en ga hiermee naar de huisarts.
  • De huisarts bepaalt je nuchtere glycemie en cardiovasculair risico.
  • De huisarts verwijst je door naar leefstijlaanbod in de buurt, zoals de gratis groepsessies gezonde voeding op verwijzing, indien relevant.

De sessies zijn enkel op voorschrift van de huisarts te volgen en zijn gratis voor de deelnemers.

Gezonde voeding op verwijzing

In 6 groepssessies van 1,5 uur begeleidt een diëtist je praktijkgericht  en ga je aan de slag met eetgewoonten en hoe gezonder te eten. Deze groepssessies worden georganiseerd voor personen met een FINDRISC groter of gelijk aan 12 en zijn, in het kader van HALT2Diabetes, gratis op verwijzing door de huisarts.
 

Waar en wanneer kan je terecht?

Well2DAY-centra

  • Heist-op-den-Berg, Binnenweg 3: 27.01, 10.02, 24.02, 10.03, 24.03 en 21.04.2021, telkens van 9 tot 10.30 uur

 

 

We volgen de coronarichtlijnen nauwgezet verder op en informeren de deelnemers indien nodig. Voor meer info kan je terecht op 03 285 43 53 of Well2DAY@devoorzorg.be.

 

* Om onze infosessies gratis aan te blijven bieden, rekenen wij op jouw aanwezigheid. Indien je niet aanwezig kan zijn, gelieve minimum 24 uur op voorhand te verwittigen. Bij afwezigheid zonder verwittiging vooraf zal er een administratieve kost van 15 euro worden aangerekend.

Locaties in uw buurt